Airfryer'ı olan herkesi ilgilendiriyor: Airfryer'ı sakın böyle kullanmayın. Zehirlenmeniz an meselesi

Mutfakta büyük kullanım kolaylığı sağlayan hem zamandan tasarruf ettiren hem de sağlıklı yemek pişirmeyi hedefleyen Airfryer, ne yazık ki bazı koşullarda zehirleyebiliyor. Siz de Airfryer kullanırken bu hatayı yapıyorsanız hemen vazgeçin. İşte Airfryer kullanırken dikkat etmeniz gereken o unsur

Airfryer'ı olan herkesi ilgilendiriyor: Airfryer'ı sakın böyle kullanmayın. Zehirlenmeniz an meselesi

Airfryer yani bir diğer adıyla hava fritözü, mutfakta geçirdiğimiz süreyi en aza indiren pratik ürünlerden biridir.

Airfryer ile hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapıldığı için her geçen gün popülaritesini artırıyor. Airfryer hem zamandan hem yağdan tasarruf sağlıyor.

Her kullanımdan sonra sepette hemen hemen hiç yağ kalmıyor; muhtemelen bu yüzden temizlemeyi gerektiği kadar sık ​​​​erteliyor olabilirsiniz.

Ancak Airfryer düzenli olarak temizlenmediği takdirde çeşitli sağlıklı sorunlarına yol açıyor. Bundan sonra Airfryer'ı temizlemeden sakın kullanmayın!

İşte temizlenmeyen Airfryer'ın zararları...

AIRFRYRE KULLANIRKEN DİKKAT!

Hava fritözünüzü temizlemeyi ihmal ettiğinizde, fazla yağ ve yemek kalıntıları zamanla köşelerde ve yarıklarda toplanabilir.

Bu yiyecek parçaları sepetin altına sıkışabilir. Her ikisi de yanarak fritözünüzün duman çıkarmasına ve hatta alev almasına neden olabilir.

Hava fritözü kullanımdayken kötü bir koku fark ederseniz veya duman görürseniz, sepetin ve ısıtma elemanının kesinlikle temizlenmesi gerekir.

Airfryer'da biriken yemek ve yağ kalıntıları, zamanla toksinlere ve zararlı mikroorganizmalara dönüşebilir. Bu şekilde pişirilen yemeklerde de zehirlenme riski katbekat artıyor. Uzun vadede ise kanser riski kaçınılmaz oluyor.

Airfryer'daki yağ tabakalarını temizlenmeden yeni yemekler pişirmek, pişirdiğiniz besindeki tüm vitamin ve mineralleri öldürüyor.

Airfryer'ı olan herkesi ilgilendiriyor: Airfryer'ı sakın böyle kullanmayın. Zehirlenmeniz an meselesi

Airfryer'da yağ ve yiyecek parçacıkları birikirse, bu durum cihazınızın optimum performansını da etkiler. Biriken tüm bu pislik, hava fritözünün olması gerektiği gibi çalışmasını engeller.

Ancak fritözünüz etkili bir şekilde çalışmıyorsa, yiyeceklerinizi az pişmiş bırakabilir ve bu da büyük bir gıda güvenliği sorunu yaratabilir.

Çiğ veya az pişmiş yiyecekler özellikle et ve kümes hayvanları tüketmek, gıda kaynaklı hastalıklara yakalanma olasılığınızı artırabilir.

AİRFRYER NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?

Yağlı Airfryer'in temizlenmesi zahmetlidir. Hava fritözlerinin bu kadar kullanışlı olmasının nedenlerinden biri de budur.

Pişirme denkleminden büyük miktarda yağı keserler ve yemek sonrası karışıklığı en aza indirirler.

Yine de silinecek daha az pislik olsa da bu, cihazınızı düzenli olarak temizlemeniz gerekmediği anlamına gelmez.

En iyi uygulama her kullanımdan sonra yıkamaktır. Sık sık fırçalamak, gıda kaynaklı hastalık ve gıdalar arasındaki çapraz temas riskini azaltacak ve Airfryer'in ömrünü uzatacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin