WhatsApp'tan büyük güncelleme. Profil fotoğrafının ekran görüntüsünün alınması engelleniyor

WhatsApp yakın bir zamanda profil fotoğrafı için önemli bir güncelleme getirecek. Bu güncellemeyle birlikte, artık kullanıcılar profil fotoğraflarını kaydedemeyecek, bu da daha fazla gizlilik sağlayacak. Profil fotoğraflarının kötü niyetli kişilerin eline geçmesi, kimlik hırsızlığından dolandırıcılığa kadar birçok farklı suça davetiye çıkarabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'tan büyük güncelleme. Profil fotoğrafının ekran görüntüsünün alınması engelleniyor

Son sızıntılara göre WhatsApp, yakın zamanda profil fotoğrafı için kapsamlı bir güncelleme getirecek. Buna göre, artık hiç kimse sahip olduğunuz profil fotoğrafını kaydedemeyecek. Bu yeniliğin, uygulamanın alacağı gizlilik önlemlerinden yalnızca bir tanesi olduğu belirtiliyor.

shiftdelete.net'teki habere göre konu üzerine uzun süredir kafa yoran WhatsApp yönetimi, bu sefer kesin çözüm getirecek gibi görünüyor. Profil fotoğraflarının kötü niyetli kişilerin eline geçmesi, kimlik hırsızlığından dolandırıcılığa kadar birçok farklı suça davetiye çıkarabiliyor.

Henüz beta sürümünde olan güncellemede, karşıdaki kişinin profil fotoğrafını herhangi bir şekilde kaydetmeye çalıştığınızda direkt olarak uyarı alıyorsunuz. İddialara göre bu yasağı atlatmanın bazı yolları olsa da, teknik bilgisi olmayan sıradan kullanıcıların bu yasağa takılacağı kesin.

Şu an WhatsApp’taki profil fotoğrafımızı sadece kişilerimize gösterme seçeneğine sahibiz. Ancak güvenilir olduğunu düşündüğümüz kişi listesindeki insanların da kasıtlı ya da kasıtsız olarak bir güvenlik zafiyetine yol açabileceğini unutmamak gerekiyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin