iPhone kullananlar dikkat! Android kullanıcılarına sağlanan o özellik artık iOS destekli. WhatsApp için Passkey özelliği geliyor

WhatsApp, Ekim ayında Android için başlattığı Passkey özelliğini nihayet iOS platformuna da getirdi. Şu an için, bu özellik sadece iOS WhatsApp Beta kullanıcıları için mevcut. Normalde, WhatsApp hesabınızı açtığınızda telefonunuza gelen SMS ile yeniden WhatsApp kurabilirsiniz. Ancak, WhatsApp iOS Passkey özelliği, hırsızlık girişimlerine karşı ek bir güvenlik katmanı sağlamak amacıyla kullanıcılara bir geçiş anahtarı oluşturma imkanı tanıyor.

Google Haberlere Abone ol
iPhone kullananlar dikkat! Android kullanıcılarına sağlanan o özellik artık iOS destekli. WhatsApp için Passkey özelliği geliyor

WhatsApp’ın Android için Ekim ayında devreye aldığı Passkey özelliği sonunda iOS için de geldi. Şu an için Meta özelliği sadece iOS WhatsApp Beta kullanıcıları için sundu. Ancak özelliğe bir süre sonra tüm iPhone kullanıcıları da ulaşabilecek. 

shiftdelete.net'teki habere göre WhatsApp’ın Android için Ekim ayında devreye aldığı Passkey özelliği sonunda iOS için de geldi. Şu an için Meta özelliği sadece iOS WhatsApp Beta kullanıcıları için sundu. Ancak özelliğe bir süre sonra tüm iPhone kullanıcıları da ulaşabilecek. 

MESAJ KİLİTLEME ÖZELLİĞİ DEĞİL

Buna göre iPhone kullanıcılarının Passkey özelliği ile FaceID, TouchID ya da telefon şifresi kullanarak WhatsApp’a yeniden ulaşması mümkün hale gelecek. Bu geçiş anahtarı yani passkey özelliği tahmin edilenin aksine bir uygulama ve mesaj kilitleme özelliği değil.

Bu özellik WhatsApp hesabınızı bir sebeple telefonunuzdan sildiğinizde devreye giriyor. Normalde WhatsApp hesabı açtığınızda telefonunuza bir SMS yardımıyla yeniden WhatsApp kurmanız mümkün. Ancak hırsızlık girişimlerine karşı WhatsApp iOS Passkey özelliği ile bir geçiş anahtarı oluşturmanız mümkün olacak. iPhone kullanıcıları böylece PIN kodunu, FaceID ya da TouchID ile bu geçiş anahtarı özelliğini kullanma imkanına sahip olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler android iPhone whatsapp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin