WhatsApp kullanıcılarını ilgilendiren haber. Meta'dan mesajlaşma uygulaması için güncelleme geldi. Kanal sahipleri sesli mesaj gönderebilecek

Dünya genelinde büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan WhatsApp, kullanım kolaylığı ve şık arayüzüyle uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Ayrıca, zaman içinde kendini güncelleyerek yenilikler sunma konusunda da başarılı bir performans sergiliyor. Meta tarafından yapılan bir güncelleme ile WhatsApp artık Kanal sahiplerine sesli mesaj gönderme imkanı tanıyor.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp kullanıcılarını ilgilendiren haber.  Meta'dan mesajlaşma uygulaması için güncelleme geldi.  Kanal sahipleri sesli mesaj gönderebilecek

Meta WhatsApp Kanal özelliğini duyurduktan kısa bir süre sonra bu özellik oldukça popüler hale geldi. Ünlüler, popüler sayfalar akın akın bu özelliği kullanmaya başladı.

shifdelete.net'teki habere göre kısa zamanda çok sevilen özellik için WhatsApp, kanal sahiplerinin takipçileriyle etkileşim kurmak için kullanabileceği yeni özellikleri tanıttı. Bu özellikler içinde ise en önemli özelliklerden biri hiç şüphesiz ses güncellemesidir. Ünlüler gibi kanal yöneticileri ve sahipleri artık gruplarına sesli mesaj gönderebilecek.

Aslında bu özelliğe pek şaşırmamak gerek. Çünkü ses güncellemeleri WhatsApp’ın en popüler özelliklerinden biridir. Bunun nedenine gelirsek popüler mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları, bu özellik sayesinde araba kullanırken bile mesaj gönderebiliyor. İstatistiklere göre WhatsApp kullanıcıları günde ortalama 7 milyar sesli mesaj gönderiyor.

 Meta bu özelliğin tüm dünyada kullanıma sunulacağını duyurdu. Bununla birlikte bu özelliği ilk kimin test ettiğini de açıkladı. Meta, Porto Rikolu rapçi Bad Bunny’nin bu özelliği test eden ilk ünlü olduğunu herkesle paylaştı.

WhatsApp Kanal özelliğinin yeni güncellemesi bununla sınırlı değil. Yöneticiler artık sesli güncellemelere ek olarak sohbette takipçilerinin yanıtlayabileceği anketleri de paylaşabilecek. WhatsApp, takipçilerinin her zaman en son haberlerle sayesinde güncel kalmasını sağlamak için WhatsApp Kanalları’nın yönetici sayısının 16’ya kadar çıkmasına izin verecek.

WHATSAPP KANALI NEDİR?

WhatsApp kanalları şu ifadelerle açıklıyor:

Kanalları, Güncellemeler adlı yeni bir sekmede geliştiriyoruz. Durumu ve takip etmeyi seçtiğiniz kanalları içeren bu sekme; aile, arkadaş ve topluluklarınızla olan sohbetlerden ayrı olacak. Kanallar, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraflar, videolar, çıkartmalar ve anketler gönderebileceği bir yayın aracıdır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler whatsapp meta kanal
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin