Limonların küflenmesini önleyen tüyo açıklandı. Meğer çözümü çok basitmiş

Limon bozulmadan nasıl saklanır? Eğer limonlarınız çabuk küfleniyor veya bozuluyorsa işte bilmeniz gereken tüyo...

Google Haberlere Abone ol
Limonların küflenmesini önleyen tüyo açıklandı. Meğer çözümü çok basitmiş - Resim: 1

Bazı uzman ipuçları sayesinde artık limonların küflenmesini önleyebilirsiniz. Şimdi bahsedeceğimiz etkili muhafaza yöntemlerini uygulayın ve limonun enfes tadının ve sayısız sağlık faydasının uzun bir süre boyunca tadını çıkarın..

UZUN SÜRELİ TAZELİĞİN ANAHTARI: LİMONLARI SOĞUTUN

Limonları buzdolabında saklamak, raf ömürlerini en üst düzeye çıkarmak söz konusu olduğunda oyunun kurallarını değiştirir. Limonlar oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta dayanabilirken, buzdolabında bir aydan fazla tazeliklerini koruyabilirler. Bunu başarmak için limonları buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştirin ve nemli bir bezle hafifçe sarın. Bu yöntem ideal bir nem ve serinlik dengesi sağlayarak limonların bütünlüğünü korur.

Küften korunmak için bir diğer oldukça etkili yöntem de limonları su dolu bir kavanoza daldırmaktır. Limonları tamamen suya batırıp kavanozun ağzını sıkıca kapatarak küf oluşumunu engelleyen bir ortam yaratmış olursunuz. Bu yöntem limonları yaklaşık iki ay boyunca taze tutabilir. Optimum koşulları korumak için kavanozu buzdolabında veya serin, karanlık bir yerde saklayın.

Etiketler limon küf tüyo