Ne çürüyor ne de filizleniyor: Sarımsağı bozulmadan aylarca saklamanın tüyosu belli oldu

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı sarımsak ısı değişimlerinden etkilenen bir besindir. Uygun olmayan bir ortamda ya içi boşalır ya da sarımsak içinden eşil filizler çıkarır. Size anlatacağımız tüyo sayesinde artık sarımsaklarınızı daha uzun süre muhafaza edebileceksiniz İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ne çürüyor ne de filizleniyor: Sarımsağı bozulmadan aylarca saklamanın tüyosu belli oldu - Resim: 1

SARIMSAK NASIL SAKLANIR?

Sarımsak antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan korur. Bu sayede saklama koşulları içerisindeki vitaminlerin besleyiciliğin kaybolmaması adına önemli olmaktadır. Sarımsağın kendine has keskin bir kokusu ve aroması vardır. Sarımsak uygun koşullar sağlanmadığında çimlenen yani yeşillenen bir besindir. Bu sebeple doğru ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyi gerektirir. Hem dışarıda hem de serin ve nemli olmayan bir ortamda ya da buzdolabında muhafaza edilebilmektedir. Şimdi bunları başlıklar halinde inceleyelim.

Kuru ve Serin Yerlerde Saklama: Sarımsak, karanlık, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Bu nedenle, sarımsakları mutfak dolabında veya kilerde saklamak en uygun yöntemlerden biridir.

Taze Sarımsakların Saklanması: Taze sarımsaklar, nemli bir bezle sarılarak buzdolabında saklanabilir. Bu yöntem, sarımsakların tazeliğini korur ve uzun süre dayanmalarını sağlar.

Hava Almayan Kaplarda Saklama: Sarımsakları hava almayan kaplarda saklamak, uzun süre dayanmalarını sağlar. Hava almayan kaplar, sarımsakların kurumasını önler ve tazeliğini korur.