Yüksek Divan Kurulu'nda bomba sözler. Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olaylarla ilgili yeni açıklamalar yaptı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Ali Koç, ligden çekilme ve Trabzonspor derbisinde yaşanan olaylarla ilgili de yeni açıklamalarda bulundu. Ali Koç aynı zamanda Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçı öncesi taraftarlara çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yüksek Divan Kurulu'nda bomba sözler. Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olaylarla ilgili yeni açıklamalar yaptı
Arşiv

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İki tane ekstrem var: Biri hiçbir şey yapmamak ki bana sorarsanız en kötüsü budur. Diğer ekstrem ise ligden çekilmek, bir süre futbol faaliyetlerini durdurmak. Bu iki ekstremin arasında muhtelif konular, alternatifler var. İnsanlarla istişare ettikçe daha da yeni fikirler geliyor. Dolayısıyla bunu bir '1-0' oyunu olarak görmemek gerekiyor."

"Sponsorlarla toplandık, devam edip etmeyeceklerini sorduk ve yazılı olarak aldık. Hatta bazı sponsorlarımız daha da fazla vermek istediklerini söylediler. SPK ve Ziraat Bankası'yla toplandık. Yarın, esas bu oyunun öznesi olan teknik ekibimiz ve futbolcularımızla toplanacağız. Yani sanmayın ki duygusal bir karar aldık. Hep beraber en aklıselim kararı vereceğiz, içiniz rahat olsun."

"Bizim stadımızda maç olduğu zaman, hatta maç mesai günlerindeyse kadın çalışanlarımız ruj ve çakmak taşımıyorlar. Neden biliyor musunuz? Gündüz polis iki bariyer güvenlik vaziyeti alıyor. Öğlen yemeğe çıkanlar dönüşte aranıyorlar ve çantalarında bunlar varsa polis alıyor. İstanbul polisi bu kadar dikkatliyken... Bizim evimizdeki derbi maçlarında dikkat ederseniz çevik kuvvet maç bitmeden son 5-6 dakikada sahaya girer ve tribünleri çevirir. Tünelde de ekstra polis konur. Trabzon'da polis yoktu."

"Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekliyorsa ev sahibi ne yapsın. Aslında ev sahibinin güvenlikten sorumlu olmasına rağmen... Bize göre, Trabzon Emniyeti'nin büyük bir zaafı olmuştur ve emniyet müdürünün hala görevde olması da bizlere bir mesajdır."

"60. dakika, bir şekilde hocamıza mesaj yolladım. Ben İstanbul'dan maçı izlerken nereye gideceğini görüyordum. Maç 2-0'ken, şampiyonluğa dörtnala giderken, Konferans Ligi'nde devam ederken, Süper Kupa kazanma ihtimalimiz varken başkanın teknik direktörüne 'Çekilebilirsiniz, yetki sizindir' demesi ne demek biliyor musunuz? Türk futbolunun geldiği kepazeliğin en güzel ispatlarından biridir."

"Bırakın kayıplarımızın adreslenmesini, bir rakibimizi öne çıkarmak için her türlü yola başvurdunuz. 3 Temmuz'da yaşadıklarımız, sonraki davalar... Fenerbahçe nasıl zarar görmemiş? Kim 2 kere Şampiyonlar Ligi'ne yollanmadı? Biz. Sadece buradan 70 milyon euro var. 2007'de şampiyon gittik Ali Sami Yen'e, su savaşlarını hatırlıyorsunuz. 19 polis yaralandı, birinin gözü kör oldu, hiçbir şey olmamış gibi maç devam etti."

"Adaletin bekçisi olarak kendi televizyon kanallarında hakkınızın yendiği pozisyonları verecektiniz? Nerede? Yalan, her şeyiniz yalan. Özellikle birisi var. Hayatı yalan. Deprem için yardım kampanyası yaparken bile biz konteyner üstüne 115 milyon TL topladık. Allah razı olsun. 1.000 konteynerlık katkı sağladık. Omuz omuza kampanyasında onlar 'Konut için yarışalım, Fenerbahçe ve Galatasaray yarışırsa daha büyük gelir toplarız' dediler. Konut 2.2 milyon, 250 konut toplam 500 milyonun üstünde. Diyorum ki 'Biz yapamayız, bizim öyle paramız yok. Biz yapacağımız dediğimiz şeyi yaparız.' diyoruz. 'Ne olacak 50-100 tane yaparsın.' diyor. Hayatı yalan olan. Yemin ediyorum makineye bağlayın makineyi bozar ama ne yazık ki bu zihniyet prim yapıyor."

"Hakem çıkıyor, 'Hata yaptım, yapmamalıydım.' diyor. VAR'dakine soruyorlar 'Ruh halimi hatırlayamıyorum' diyor. Düşünebiliyor musunuz? 'Beklenti olduğu için.' diyor. Bu adam kamu görevlisiyse, görevi ihmalden yargılanamaz mı? Öbür taraf diyecek ki 'Sizin de videonuz var.' Bizim de videomuz var. Adam hata yaptım demiyor, 'Böyle gördüm.' diyor, belki hata belki değil ama arkasında duruyor kararının. Ondan önce de başka penaltımızın verilmemesi. Elma ile elma karşılaştırması değil. Nasıl bir sistem kurmuşlar, tam anlamış da değilim... Hep tescilli hakemler bunların maçlarına veriliyor. Sezonlar oluyor, bizi aşağı çekiyorlar. Bizi aşağı çekemedikleri zaman bunları ittiriyorlar. Zamanında sayın Aziz Yıldırım'ın dediği gibi: Bunlar her şeyi yaparlar ama hiçbir şey yapmamış gibi davranırlar. O kadar güzel bir cümle ki..."

"TFF, 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa maçının biletlerini satışa çıkardı. Biz çıkarmadık. Fenerbahçelilere sesleniyorum, lütfen 7 Nisan için bilet temininde bulunmayın. Herhangi bir seyahat organizasyonunda bulunmayın. 2 Nisan akşamını bekleyin."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin