Nilgün Yüksel ve Ahmet Soysal'ın "Anlam" başlıklı konuşması 24 Şubat'ta Brieflyart Galeri'de

Brieflyart Galeri, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz usta sanatçı Şenol Yorozlu'nun anısına düzenlenen “Kaftanlar” sergisinin son gününde, “Şenol Yorozlu Yapıtlarında Anlam” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yapıyor. Türk çağdaş sanatının öncülerinden biri olan Yorozlu’nun kaftan biçimi vererek tasarladığı ve üzerlerinde farklı imgeler ve simgeler işlediği kâğıt parçalarından ürettiği eserleri, Brieflyart’ta 24 Şubat’a kadar ziyaret edilebiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Nilgün Yüksel ve Ahmet Soysal'ın "Anlam" başlıklı konuşması 24 Şubat'ta Brieflyart Galeri'de

Sanat eleştirmeni Nilgün Yüksel ile felsefe yazarı Ahmet Soysal, 24 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te, Yorozlu'nun “Kaftanlar” sergisinde yer alan eserlerin yanı sıra sanatçının farklı dönemlerdeki yapıtlarına odaklanarak üretim pratiği üzerine derinlemesine okumalar gerçekleştirecekler.

Nilgün Yüksel ve Ahmet Soysal'ın "Anlam" başlıklı konuşması 24 Şubat'ta Brieflyart Galeri'de

 19 Temmuz 2023’te kaybettiğimiz usta sanatçı Şenol Yorozlu’nun (1950-2023) Ocak 2023’te gerçekleşen son kişisel sergisine ev sahipliği yapan Brieflyart, şimdi de sanatçı anısına düzenlenen “Kaftanlar” başlıklı sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, sanatçının başyapıtları arasında gösterilen; belleklerde yer etmiş geleneksel bir imgeyle tüketim kültürünün egemenliğindeki güncel olguların yepyeni içeriğinin tartışmalı bir sentezinden yola çıkan çarpıcı “Kaftanlar” serisinin bir bölümünden oluşuyor.

Nilgün Yüksel ve Ahmet Soysal'ın "Anlam" başlıklı konuşması 24 Şubat'ta Brieflyart Galeri'de - Resim : 2

“Kaftanlar” sergisi için hazırlanan katalog yazısını kaleme alan sanat yazarı, eleştirmen Nilgün Yüksel, seriyi “Yorozlu, Kaftanlar serisini ilk oluşturduğu yıllarda ‘Kaftan Kim?’ sorusundan yola çıkar. İzleyiciyi, nesnenin işaret ettiği özneyi ya da olası özneleri düşünmeye davet eder. Yorozlu, kaftanlarında güç ve değer imgesini tersine çevirir. Gücün, heybetin, değerin simgesi kaftanı kâğıtlara; dolayısıyla insanların gözünde kırılgan, hafif ve sıradan olana evriltir. Onun boyut olarak devasalığını küçültür. Değerini yeniden sorgular ve değişken olabileceğini hatırlatır. Fakat bunu yaparken kaftanı tarihe gömmez, tam aksine toplumsal bilinçdışında yaşayan imgenin canlılığını gösterirken salt iktidar kavramıyla özdeşleştirir,” sözleriyle anlatıyor.

Nilgün Yüksel ve Ahmet Soysal'ın "Anlam" başlıklı konuşması 24 Şubat'ta Brieflyart Galeri'de - Resim : 3

 Şenol Yorozlu’nun “Kaftanlar” sergisi, 24 Şubat 2024 tarihlerine kadar salı-cumartesi günleri 11.00 – 18.00; pazar günleri 13.00– 18.00 saatleri arasında Brieflyart’ta ziyaret edilebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler sanat felsefe sergi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin