Yüz kızartan tablo! Türkiye haberciye şiddette dünya üçüncüsü!

Türkiye, haberciye şiddette dünya üçüncüsü olurken, şikâyetlerden 21 aydır haber yok.

Google Haberlere Abone ol
Yüz kızartan tablo! Türkiye haberciye şiddette dünya üçüncüsü!

Tüm ülkeye yayılan İstanbul Gezi Parkı eylemlerinde görevlerini yaptıkları sırada güvenlik kuvvetlerinin saldırısına uğrayan 150’yi aşkın medya temsilcisinin şikâyetlerinde tek bir sonuç elde edilmedi.



Birçok ulusal ve uluslararası medya temsilcisi gibi, darp edilen ve gözaltına alınan gazetecilerden dönemin İMC TV program editörü ve EmekDünyası.Net sitesi yayın sorumlusu Gökhan Biçici, 16 Haziran 2013’te yaşadıklarını 18 sayfalık şikâyet dilekçesiyle yargıya taşıdığı halde yetkililer, 21 aydır bu girişimi sonuçlandıramadılar.



Avukat Metin İriz, dilekçesinde, “Gazetecilik görevini yaptığı sırada, gözaltına alınmadan önce ve alındıktan sonra Biçici’ye işkence ve aşağılayıcı muamelede bulunan kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda” bulunuyordu.



BİA Gezi karnesi: 4 ayda 153 saldırı, 39 gözaltı



24 Temmuz 2013’te yayımlanan BİA Medya Gözlem Raporu’nda “33 günlük Gezi süreci” olarak nitelendirilen 27 Mayıs-30 Haziran 2013 döneminde polisin, 6’sı uluslararası basından en az 105 haberciye karşı şiddet kullandığı, habercileri biber gazı ve plastik mermiyle yaraladığı, görev yapmasını engellediği, fotoğraflarını sildiği ve hakaret ettiği belirtiliyordu. Ayrıca, 5’i uluslararası basından en az 28 haberci de gözaltına alınıyordu. Saldırılan haberci sayısı, 30 Eylül 2013 itibariyle 153, gözaltına alınanlar 39’u buluyordu.



31 Mayıs’ta Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki kitlesel eylemleri izleyen gazetecilerden Biçici de, canlı yayın sırasında ensesine isabet eden bir gaz fişeğiyle yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Aynı günlerde kamuoyu, gazeteci Ahmet Şık’ın da başından ağır yaralanması ve polisin eylemcilere ve gelişmeleri aktarmak isteyen gazetecilere karşı yaygın şekilde gaz kullanmasına, plastik mermi ve gaz kapsüllüyle saldırmasına, silah doğrultmasına tanık olmuştu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin