Yufka böreği olduğuna kimse inanmayacak: Puf puf kabaran sodalı dilim börek yeni gözdeniz olacak. Sodalı dilim börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tarif arayışı içerisinde olanlar için oldukça güzel bir tarifle geldik. Yufka böreği olduğuna kimse inanamayacak. İşte lezzetiyle büyüleyen o tarif...

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğuna kimse inanmayacak: Puf puf kabaran sodalı dilim börek yeni gözdeniz olacak. Sodalı dilim börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

5 adet yufka

Sosu için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
2 su bardağı beyaz peynir
3 su bardağı kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;

İlk olarak böreğimizin sosunuzu hazırlayarak işleme başlayacağız. Uygun bir çırpma kabının içerisine yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alalım. Malzemeler homojen olana dek güzelce karıştıralım.

Sosu güzelce karıştırdıktan sonra içerisine  beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu da ilave edelim.

akabinde tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Üzerine ikinci yufkamızı da yerleştirelim ve hazırladığımız sosu ilave edelim. 

Toplamda 5 kat yufkamızı bu şekilde üst üste gelecek şekilde dizelim. Son kat yufkamızı da serip iç harcımızı yerleştirdikten sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo formunda saralım.

Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim. Ardından dilimlediğimiz böreklerimizi streç filmle saralımve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen böreğimizi dilimleyelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine dizelim. Yoğurt ve yumurtayı çırpalım akabinde böreklerimizin üzerine güzelce sürelim. 

Ardından önceden ısıtılmış 200°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım. Pişme süresini tamamladıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Etiketler börek tarif yufka lezzet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin