YSK'nın yeni başkanı belli oldu. Yeni başkan Ahmet Yener oldu. YSK üyeleri de belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir?

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimlerde, YSK’da boşalan üç üyelik için son isim de belirlendi. Böylece Yargıtay 8'inci Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu, 10'uncu Ceza Dairesi üyesi Talip Bakır ile 12'nci Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta YSK üyesi oldular. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ise Ahmet Yener seçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir?

Google Haberlere Abone ol
YSK'nın yeni başkanı belli oldu. Yeni başkan Ahmet Yener oldu. YSK üyeleri de belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir?

YSK’nın görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine Yargıtay kontenjanından gelecek 3 üyenin belirlenmesi için, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda yapılan ve 19 tur süren seçimlerde bugün 12'nci Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta YSK üyesi olarak belirlendi. Daha önce yapılan seçimlerde Büyük Genel Kurul’un saltçoğunluğun oyunu alan Yargıtay 8'inci Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu ve 10'uncu Ceza Dairesi üyesi Talip Bakır da YSK üyeliğine seçilmişti. Böylece Yargıtay’daki YSK üyelik seçimleri tamamlanmış oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ise Ahmet Yener seçildi.

YSK'NIN YENİ BAŞKANI AHMET YENER KİMDİR? 

YSK'nin yeni başkanı Ahmet Yener, 13 Nisan 1966'da Ankara Beypazarı’nda doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989'da mezun olan Yener, Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Yener, sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu. 22 Aralık 2011'de Yargıtay, 2020'de YSK üyeliğine seçildi.

"İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları", "İş Kazası ve Meslek Hastalığı", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları" adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunan Yener, evli ve üç çocuk babası.

Ahmet Yener'in ayrıca Sayıştay Başkanı Metin Yener'in ağabeyi olduğu da biliniyor. 

DANIŞTAY’DAN ALİ ÇOPUR VE İSMAİL KALENDER SEÇİLMİŞTİ

YSK’da görev süresi dolan üyelerin yerlerine Danıştay’dan gelmesi gereken iki üye için de geçen hafta Danıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK üyeliğine seçilmişti.

Yargıtay ve Danıştay’dan gelecek yeni üyeler, yemin ederek görevlerine başlamalarının ardından YSK Başkanlığı için seçim yapılacak. Seçimde en çok oy alan üye, YSK'nin yeni başkanı olacak. Yeni üyelerden birisinin de YSK Başkanı seçilmesinde hukuki engel bulunmuyor.

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin