Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına tepki gösterdi. Erbakan "Bu asla kabul edilemez" dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul’da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismar davasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Erbakan "Böyle bir suç işlenmişse bu suçun cezası bizim inancımıza göre çok ağırdır. Bu asla kabul edilemez” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına tepki gösterdi. Erbakan "Bu asla kabul edilemez" dedi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu başörtüsüne anayasal güvence getirmesi amaçlanan Anayasa Değişikliği teklifini desteklediklerini kaydetti.

Erbakan, bu teklifin bazı partiler için samimiyet testi olacağını belirterek, “Meclis’e getirilen Başörtüsüne özgürlük konusundaki Anayasa değişiklik teklifi, Meclisteki bütün partiler için bir samimiyet sınavı olacak. Temel bir insan hakkı noktasında referanduma gitmeden, milletin vekilleri tarafından Meclis’te onaylanmasını gerekir” diye konuştu.

‘YARGILAMANIN EN KISA SÜREDE SONUÇLANDIRILMASI GEREKİYOR’

Fatih Erbakan, 6 yaşındaki kızın istismar iddiasına ilişkin şunları kaydetti:

Böyle bir suç işlenmişse bu suçun cezası bizim inancımıza göre çok ağırdır. Bu asla kabul edilemez. Ancak burada suçun şahsiliği ilkesi de çok önemli. Herhangi bir camiada veya siyasi partiye mensup bir kişi bir suç işlediyse bütün camiayı, partiyi veya STK’yı hepsini suçlayamayacağımız gibi burada da suçun şahsiliği ilkesinden hareket etmek lazım. Hukuki süreç devam ediyor.

Yargılamanın en kısa sürede sonuçlandırılması ve gerçekten de böyle bir şey olmuşsa en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Sadece tarikatlar için değil CHP’li bazı isimler hakkında da böyle iddialar gündeme geldi. CHP’li birinin yaptığı ahlaka aykırı bir davranıştan nasıl bütün CHP camiası suçlu sayılamayacaksa, bu olayda da aynı şekilde bütün bir camianın, o görüşe mensup herkesin töhmet altında bırakılması, suçlu ilan edilmesi doğru değil. Bu tarikatlar ve cemaatler için de geçerli, diğer partiler için de CHP için de geçerli.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin