Yeni stajyer maaşı ne kadar oldu. 2023 stajyer öğrenci maaşına yüzde kaç zam geldi. Stajyer maaşı nasıl hesaplanır. 2023 asgari ücret stajyer maaşı ücreti

Stajyer maaşı işi öğrenmek için kurumlarda görev yapan öğrencilere verilen paradır. Asgari ücret zammıyla beraber 2023 stajyer maaşı da gündemdeki yerini aldı. Asgari ücret 2023'ün ikinci yarısında yüzde 34 zam ile 11 bin 402 TL'ye yükseldi. Stajyer maaşına da ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda zam yapılması bekleniyor. Peki yeni stajyer maaşı ne kadar oldu? 2023 stajyer maaşına yüzde kaç zam geldi?

Yeni stajyer maaşı ne kadar oldu. 2023 stajyer öğrenci maaşına yüzde kaç zam geldi. Stajyer maaşı nasıl hesaplanır. 2023 asgari ücret stajyer maaşı ücreti

'Stajyer maaşı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı hızla araştırılıyor. 

20 Temmuz 2023 Salı günü Asgari Ücret Komisyonu'nun üçüncü toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti duyurdu.

Peki yeni stajyer maaşı ne kadar oldu? 2023 stajyer maaşına yüzde kaç zam geldi?

STAJYER MAAŞI NE KADAR OLDU?

Stajyer maaşı 2023'ün ilk 6 ayında 2 bin 542 TL olarak veriliyor. Asgari ücret zammıyla beraber stajyer maaşının da 3 bin 420 TL olması bekleniyor.

ZAMLI STAJYER MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Zamlı stajyer maaşı 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Yani bu tarihten itibaren stajyer maaşları zamlı olarak hesaplanmaya başlayacak.

Stajyer maaşı ödemeleri genellikle ayın 15'i ila 20'si arasında yatar. Özel sektörlerde ise maaş ödemeleri her ayın 10'una kadar yapılır.

ZORUNLU STAJYERLER MAAŞ ALABİLİR Mİ?

Zorunlu stajlar 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil değildir. Mesleki eğitim görmeyen öğrenciye ücret verme zorunluluğu bulunmuyor. 

STAJYER MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Stajyer maaşı işletmelerde işi öğrenmek için staj yapmaya giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenir. Staj yapanlara net asgari ücretin ( güncel 11 bin 402 TL) yüzde 30'undan az olmamak üzere para yatar. 

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 30'U NE KADAR?

Asgari ücretin yüzde 30'u 3 bin 420 TL'ye tekabül ediyor.

STAJYER MAAŞI HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Stajyer öğrenci devamsızlık yaparsa stajyer maaşı kesilir. Ancak öğrencinin makul sebeplerden dolayı yaptığı devamsızlıklarda maaş ödemeleri kesilmez.

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin