Engelli bakım maaşı ne kadar oldu. 2023 engelli evde bakım maaşı zammı kaç TL oldu. Asgari ücret zammı sonrası yeni engelli maaşı zam miktarı

Engelli bakım maaşı zam tutarı, asgari ücret ara zammın açıklanmasının ardından belli oldu. Engelli maaşı engelli raporu olan ve şartları sağlayan kişilerin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Peki engelli bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 engelli evde bakım maaşı zammı kaç TL oldu? İşte asgari ücret zammı sonrası yeni engelli maaşı zam miktarı.

Engelli bakım maaşı ne kadar oldu. 2023 engelli evde bakım maaşı zammı kaç TL oldu. Asgari ücret zammı sonrası yeni engelli maaşı zam miktarı

'Engelli bakım maaşı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı, 20 Haziran 2023 Salı günü asgari ücretin açıklanmasının ardından sorgulanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin yüzde 34 zamla 8 bin 500 TL'den 11 bin 402 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

Engelli aylığı da dahil olmak üzere Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen yardım paralarına da asgari ücrete göre zam yapılacak. Peki engelli bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 engelli evde bakım maaşı zammı kaç TL oldu? İşte güncel engelli bakım maaşı.

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelli aylığı başvuruları, başvuran kişinin ikamet ettiği yerin ilçe kaymakamlığına yapılır. Engelli aylığında talep edilen belgeler SGK Başkanlığı Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne gönderilir. Değerlendirmeler sonucunda kişinin engelli aylığı bağlanır.

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Dilekçe
Mal Bildirim Beyanı,
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Sağlık Kurul Raporu
2 adet Vesikalık Fotoğraf
Fakirlik Kağıdı (Muhtarlıklardan alınır)
Sosyal Güvenlik Kurumundan Maaş Almadığını Gösteren Belge.

ENGELLİ MAAŞI ŞARTLARI NELER?

Engelli maaşı almak için kişinin yüzde 40 ila 69 veya yüzde 70 ve üzeri engelli raporunun olması gerekir.

18 yaş üstü engelli kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekilleri bu yardımı alabilir.

Engelli maaşı almak için nafaka almıyor olmak, SGK kurumuna bağlı olmamak ve hiçbir gelire sahip olmamak gerekir.

Engelli maaşı başvuru şartlarında hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olmaması şartı bulunuyor.

ENGELLİ MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATAR?

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü 
Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü 
Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü 
Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü 
Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü yatıyor. 

ENGELLİ BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Engelli aylığı yüzde 40-69 oranında engelliler için bin 738 TL, yüzde 70 ve üzeri engelliler için 2 bin 609 TL olarak hesaplara yatıyor.

Zamlı maaşlar temmuz itibarıyla geçerli olacak. Yapılan hesaplamalar sonucunda yüzde 40 ve üzeri engelliler 2 bin 329 TL, yüzde 70 ve üzeri engelliler ise 3 bin 497 TL maaş alacak. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin