65 yaş aylığı ne kadar oldu. 2023 yaşlı bakım aylığı zammı kaç TL oldu? Asgari ücret sonrası güncel yaşlı bakım maaşı zam tutarı

65 yaş (Yaşlı) aylığı zammı, asgari ücret zammının açıklanmasının ardından araştırılıyor. Asgari ücret zammının belli olmasıyla gözler yardım paralarına çevrildi. 65 yaş aylığına da asgari ücretle birlikte zam yapılacak. Peki 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 2023 yaşlı bakım aylığı zammı kaç TL oldu? İşte asgari ücret sonrası güncel yaşlı bakım maaşı zam tutarı.

Google Haberlere Abone ol
65 yaş aylığı ne kadar oldu. 2023 yaşlı bakım aylığı zammı kaç TL oldu? Asgari ücret sonrası güncel yaşlı bakım maaşı zam tutarı

'65 yaş aylığı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı araştırılıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrasında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yüzde 34 zam ile güncel asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu duyurdu.

Asgari ücretin ardından gözler 65 yaş aylığına çevrildi. Peki 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 2023 yaşlı bakım aylığı zammı kaç TL oldu? İşte asgari ücret sonrası güncel yaşlı bakım maaşı zam tutarı.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı dar gelirli, sosyal güvencesi olmayan kişilere Devlet tarafından verilen yardım parasıdır. Sigorta kurumundan emekli olmayanlar, her ay düzenli olarak verilen 65 yaş aylığını alabilir. 

65 yaş aylığı asgari ücret ara zammının belli olmasının ardından yeniden hesaplanacak. 2023'ün ilk yarısında hesaplara bin 997 TL olarak yatan 65 yaş aylığı 2 bin 348 TL'ye yükselecek. 

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

65 yaş aylığı almak için SGK ya da Bağ-Kur emeklisi olmamak, 65 yaş üstü olmak gerekiyor. 65 yaş maaşı senede 4 defa hesaplara yatıyor. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında verilen maaşların ilk ödemesi Ziraat Bankası üzerinden, sonraki ödemeler ise PTT üzerinden yapılıyor.

İşte 65 yaş aylığı başvuru şartları:

- 65 yaş üstü olmak,

- T.C. vatandaşı olmak,

- Sosyal güvencesi olmamak ve bunu valilik ve kaymakamlık aracılığıyla kanıtlamak,

- Nafaka almıyor olmak,

- Sağlık sigortasına sahip olmamak,

- Hane halkı net gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması,

- Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık almıyor olmak.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

65 yaş aylığını almak için ilgili kişilerin şahsen valilik veya kaymakamlığa bağlı defterdar veya mal müdürlüklerinden başvuru evraklarını alıp eksiksiz doldurması gerekir. Ardından il veya ilçe idare kurulundan muhtaçlık belgesi alınır. Belgeler SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne gönderilir. SGK'nın değerlendirmelerinin ardından kişilerin aylık alıp almayacağı belirlenir. 

 

Etiketler asgari ücret
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin