Yeni bir savaş kapıda mı? Almanya Savunma Bakanı korkuttu: Avrupa'da olası bir savaşa hazırlıklı olmalıyız

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili değerlendirmeler yapan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'ten dehşete düşüren sözler geldi. Almanya'nın savunma harcamalarının artması gerektiğini belirten Bakan, "Avrupa'da bir savaş tehdidi olabileceği fikrine alışmalıyız ve bu da savaşa hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir savaş kapıda mı? Almanya Savunma Bakanı korkuttu: Avrupa'da olası bir savaşa hazırlıklı olmalıyız

Kritik açıklamayı, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptı. Pistorius, Alman toplumunun ve silahlı kuvvetlerinin Avrupa'da olası bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Pistorius, Alman ZDF televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının Almanya için tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bu savaşın siyaset ve toplumda bir "zihniyet değişikliği" getirmesi gerektiğini ifade eden Pistorius, "Avrupa'da bir savaş tehdidi olabileceği fikrine alışmalıyız ve bu da savaşa hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor. Kendimizi savunmaya hazır olmalı ve Alman silahlı kuvvetlerini ve toplumunu buna hazırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Pistorius, Almanya'nın savunma harcamalarını artırması ve silahlı kuvvetlerini modernize ederek yeni güvenlik sorunlarıyla baş edebilecek hale getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ALMAN HÜKÜMETİ, İSRAİL'İN "İNSANCIL HUKUKA UYUP UYMADIĞI" SORUSUNA NET CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Alman hükümeti, İsrail'in Gazze'deki askeri eylemlerinde uluslararası insancıl hukuka uyup uymadığına ilişkin soruya net cevap vermekten kaçındı.

AA muhabiri, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer'a, "İsrail'in haftalardır süren askeri eylemlerinde uluslararası insancıl hukuka uyduğunu bize net bir dille söyleyebiliyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Soruya net cevap vermekten kaçınan Fischer, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarından sonra İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirtti.

Fischer, "İsrail, bu meşru müdafaa hakkını uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kullanabilir. Ve İsrail, meşru müdafaa hakkını uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kullandığına dair bize birçok kez söz verdi." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: A.A
Etiketler Dünya Almanya savaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin