Yemek fiyatları yüzde 150 artmıştı. İstanbul Üniversitesi'nden yeni karar: Filistinli öğrencilere yemek ücretsiz

Eylül 2023 itibarıyla yemek fiyatlarının yüzde 150 oranında zamlandığı İstanbul Üniversitesi'nde Filistinli öğrencilere yemeklerin ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı. Üniversite yönetimi bu kararı sosyal medyadan duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yemek fiyatları yüzde 150 artmıştı. İstanbul Üniversitesi'nden yeni karar: Filistinli öğrencilere yemek ücretsiz

İstanbul Üniversitesi, Filistinli öğrencilere 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca ücretsiz yemek verme kararı aldığını duyurdu.

Üniversitenin sosyal medya hesabından duyurduğu kararda şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Üniversitesi Filistinli Öğrencilerinin Yanında - Yemek Bursu Üniversitemizde eğitim gören Filistinli lisans öğrencilerimizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı boyunca geçerli olacak şekilde ücretsiz yemek bursunu kartlarına tanımladık. Bu süreçte öğrencilerimizin yanında olmaya ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İstanbul Üniversitesi (@iu1453)'in paylaştığı bir gönderi

 

ÖĞRENCİLER ZAMLARA İSYAN ETMİŞTİ

Öte yandan eylül ayı itibarıyla üniversitede yemek fiyatları yüzde 150 oranında artmıştı. Yemekhane fiyatları 6 TL'den 15 TL'ye çıkarılmış ve öğrenciler bu karara isyan etmişti.

Öğrenci kulüplerinin ortak yaptıkları açıklamada "Bu ücretlerle okuldan 3 öğün beslenen bir öğrenci 990 TL’yi sadece tabldot beslenmek için harcayacaktır; KYK burslarının 1250 TL olduğu düşünüldüğünde geriye kalan 260 TL ile öğrencilerin hangi şartlarda geçinmesi beklenilmektedir?” diye sorulmuştu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin