Yatımcılar için yeni yatırım aracı 'Darphane Altın Sertifikası' borsada işlem görmeye başladı. İlk etapta 5 ton altın arz edilecek.

Gong 'Darphane Altın Sertifikası' için çaldı. Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul bünyesinde ilk gongun çalmasıyla işlem görmeye başladı. Amaç ise yatırımcılar için alternatif araçların sunulması...

Google Haberlere Abone ol
Yatımcılar için yeni yatırım aracı 'Darphane Altın Sertifikası' borsada işlem görmeye başladı. İlk etapta 5 ton altın arz edilecek.

Darphane Altın Sertifikası'nın Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması nedeniyle gong töreni düzenlendi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman törende yaptığı konuşmada, "Altın çoğunlukla kökeni ithal bir yatırım aracı noktasındadır. Bu nedenle amacımız büyük ilgi gören bu yatırım aracını mümkün olduğu kadar menkulleştirerek, ekonomiye katkısını daha yüksek hale getirmektir" şeklinde konuştu.

'İLK ETAPTA 5 TON ARZEDİYORUZ'

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin de Darphane'nin geçmişten gelen misyonunu kesintisiz bir şekilde sürdürdüğüne vurgu yaparak, "İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifikayı Borsa İstanbul da yatırımcıların işlem yapabilmeleri için arz ediyoruz. Yatırımcılar, Borsa İstanbul da oluşan emtia pazarında sahip oldukları altının alım satımını yapabileceği gibi istedikleri zaman da sahip oldukları sertifikaları fiziki altına dönüştürüp Darphane'den alabilecekler. Böylece yatırım amacı olarak kullanılan altın, yatırımcısına istediği zaman alma satma ve fiziki olarak tekrar sahiplenme imkanı verecektir" dedi.

FİZİKİ TESLİMAT VAR

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise, "Yatırımcılarımız, pay piyasasında hisse senedini alıp sattıkları gibi, altın sertifikasını da alıp satabilecekler. Yatırımcılarımız altın sertifikasının karşılığı olan altınların saklama maliyetlerine katlanmayacaklar. Çünkü altınlar Darphane tarafından saklanacaktır. İsterlerse altın sertifikasının karşılığı olan altınları Darphaneden fiziken teslim alabileceklerdir" ifadelerine yer verdi. 

NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de "yeni bir tasarruf aracı" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin