Washington’dan 15. Gezi Parkı açıklaması

Bu ifadeler ilk kez kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Washington’dan 15. Gezi Parkı açıklaması

Washıngton Yönetimi, Gezi protestoları nedeniyle Türkiye’de yaşananları yakından takip etmeye devam ederken, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla konuya ilişkin yazılı bildirimler ve üst düzey yetkililerin konuşmaları dahil 15. açıklamasını yaptı.



Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, şimdiye kadar ABD’nin olaylarla ilgili duyduğu kaygıyı en açık biçimde ifade ederek, “İfade hakkını kullanan bireyleri her türlü cezalandırma teşebbüsünden rahatsızız” dedi.



Büyük kaygıyla izliyoruz



Psaki, günlük basın toplantısında soru üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Türkiye’deki olayları büyük bir kaygıyla izlemeye devam ediyoruz. Türkiye'nin uzun süreli istikrarı, güvenliği ve refahını en iyi garanti altına almanın yolunun, ifade, toplanma ve dernek kurma gibi temel özgürlükleri ve özgür ve bağımsız bir medyayı desteklemekten geçtiğine inanıyoruz. Türk yetkililerin de bu temel özgürlükleri desteklemelerini bekliyoruz. İfade hakkını kullanan bireyleri her türlü cezalandırma teşebbüsünden rahatsızız. Ve şiddeti provoke eden tarafları da kınıyoruz.”



Not vermeyeceğim



Psaki, haklarını kullanan bireyleri cezalandırma teşebbüsünden duydukları rahatsızlığa ilişkin ise “Gözaltı ve şiddete dair geniş çaplı haberler var. Bu vakalar incelenecek. Ama genel anlamda konuşurşak bu konuda kaygılıyız” dedi. Psaki, Türk Hükümeti’nin iki haftadır olayları ele alma şekli konusunda da, “Not vermeyeceğim. İtidal çağrılarını memnuniyetle karşılıyor ve bu duruma diyalogla çözme çabalarını destekliyoruz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin