Umut Nöbetinde bugün Ruhat Mengü ve Sevgi Akarçeşme vardı

“Umut Nöbeti”ni Gazeteci Ruhat Mengi ve Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Umut Nöbetinde bugün Ruhat Mengü ve Sevgi Akarçeşme vardı

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti”ni Gazeteci, Tv Haber Programcısı Ruhat Mengi, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ile Samanyolu Haber Tv Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar tuttu.



Mengi, şöyle konuştu:



“Bugün Can Dündar ve Erdem Gül içeride hapisteler. Bizler de dışarıda hapisiz. Çünkü bir gazetecinin elinden; köşesinin, televizyon programlarının alınması, özgür şekilde haber yapamaması, özgür habercilik yapan gazetecilere de saldırılması ve burun kemiklerinin kırılması, üstelik bunu yapanların ödüllendirilmesi,  biz gazeteciler için aynı şekilde hapis cezasıdır. Onlar içerideler biz ise dışarıda… Hiç fark etmiyor. Türk medyası bugün hapistir.”



Akarçeşme şu ifadeleri kullandı:



“Biz tarihe not düşürmek için buradayız. Tarihin doğru tarafında yer alan insanların grubunda yer almak için buradayız. Bütün gazeteciler ve hatta mahsum tutuklular ve mahkumlar için nöbet tutuyoruz. Bu nöbet, karıncanın ateşe su taşıması gibi. Elimizden geleni yapıyoruz. İleride bu günleri anlatırken çok şükür haklının ve hakikatin yanındaydık diyebilmek için buradayız.”



 



 

 



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin