tv100 çevre katliamı haberinden sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bodrum'da harekete geçti

tv100 çevre katliamını belgeleriyle gündeme getirince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'da Ürdün asıllı iş adamının sahibi olduğu Thor Otel, yaptığı ağaç katliamına ve sahili doldurarak izinsiz iskele inşa etmesine engel oldu.

Google Haberlere Abone ol
tv100 çevre katliamı haberinden sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bodrum'da harekete geçti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bodrum’da tekneyle gezerek denetimlerde bulunmuş, izinsiz yapıların yıkılması ve inşaatların durdurulması talimatını vermişti.

Bakan Kurum’un talimatı, tv100’ün haberi ve vatandaşları tepkisi üzerine bakanlık ekipleri ve polis harekete geçti.

Ekipler, otel ve çevresinde tespit çalışması yaptı. Ağaçların izinsiz kesildiği ve iskelenin doldurulduğu ekiplerce de kanıtlandı.

 

İl Çevre Müdürlüğü tarafından otel yetkililerine yapılan izinsiz iskelenin yıkılması için süre verildi ancak verilen sürede otel yetkilileri tarafından herhangi bir yıkım işlemi yapılmadı.

Bu defa İl Çevre Müdürlüğü ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece operasyonuyla otele girdi. İzinsiz yapılara müdahale ederek tutanak tuttu, ağaçların kesilmesiyle ilgili de gerekli cezai işleminin yapılacağı öğrenildi. Otel yetkilileri hakkında da izinsiz şekilde hareket etmeleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin