TÜRKİYE´NİN REKLAMI BERLUSCONİ´NİN TELEVİZYONLARINDA İNDİRİMLİ YAYINLANACAK

İtalya´nın Ankara Büyükelçisi Claudia Surdo, Başbakanı Berlusconi´nin televizyonlarında indirimli yayımlanmak üzere Türkiye´den reklam istedi. Bu ilginç teklif karşısında Türkiye ne yaptı?

Google Haberlere Abone ol
TÜRKİYE´NİN REKLAMI BERLUSCONİ´NİN TELEVİZYONLARINDA İNDİRİMLİ YAYINLANACAK

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Claudia Surdo, Turizm Bakanı Güldal Akşit'i ziyaretinde Türkiye'yi tanıtan reklam filmlerinin Başbakan Berlusconi'nun televizyonlarında indirimli fiyattan yayınlanmasında aracılık edebileceğini söyledi.



İtalya'nın devlet televizyonu RAİ konusunda Türkiye'nin reklamlarının yayınlanması konusunda müdahil olmasının mümkün olmadığını söyleyen Surdo, şöyle konuştu.



"İtalyan televizyonlarında en etkili zaman saat 20-21 arasında . Mısır bu saatlerde ülkelerini tanıtıcı filmler yayınlıyor. Türkiye'nin tanıtıcı filmleri prime time da yayınlanmıyor. Bu saatlerdeki reklamlar pahalı oluyor. Fakat bu saatlerde yayınlanan tanıtım filmleri çok etkili oluyor. Türkiye'yi İtalya'da daha iyi tanıtmak ve iki ülke arasındaki turizmi geliştirmek bu saatler arasında Türkiye yi tanıtım filmlerini yayınlanması sizin için iyi olur. RAİ devlet televizyonu orada bir etkimiz olmaz. Başbakanımız Berlusconi'ni organik bağı olmasa da bu televizyonlar üzerinde etkisi vardır. Yardımcı olurum."



Turizm Bakanı Akşit, tanıtım CD'sini Surdo'ya verdi. Akşit, "Tanıtım filmlerimizin hangi saatlerde yayınlandıklarını inceleteceğim. Tanıtım filmini izledikten sonra izlenim ve değerlendirmeleriniz benim için önemli" dedi. SABAH


Etiketler rai berlusconi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin