Türkiye'deki 'gergin 1 Mayıs' Financial Times'a haber oldu

İngiltere'de yayınlanan ekonomi gazetesi, Türkiye'yle ilgili yorumlara yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki 'gergin 1 Mayıs' Financial Times'a haber oldu

Türkiye'de başta İstanbul'da olmak üzere 1 Mayıs'ta yaşanan olayları değerlendiren yabancı gazetelerden Financial Times, "Türkiye'deki kaynayan gerginlikleri anımsatacak şekilde Perşembe günü Avrupa'nın en büyük kentinde hükümet, ulaşım sisteminin çoğunu kapatırken binlerce polis ve protestocu birbiriyle kavga etmeye hazırlandı" diye yazdı.



İngiltere gazetesi, İstanbul'da göstericilerin kentin merkezine ulaşmalarını önlemek için gaz ve tazyikli su dâhil kullanılan önlemleri anlattığı haberinde Taksim'in "geçen yıldaki hükümet karşıtı gösterilerin kalbi" olduğunu anımsattı.



Sadece İstanbul'da 130 kişinin gözaltına alındığı haberlerine dikkat çeken gazete, "Recep Tayyip Erdoğan muhalifleri, Türk Başbakanını artan otoriterizmle suçluyor. O ise, özellikle partisinin Mart yerel seçimlerindeki başarısı ışığında, kendi deyimiyle "çoğunluğun iradesine zarar vermeye çalışıyorlar' diye saldırıyor" savları dile getirdi.



Freedom House'nın daha önce 'kısmen özgür' şeklinde nitelediği, Türkiye'deki medya için artık 'özgür değil' dediği raporuna dikkat çekilen haberde Af Örgütü'nün de Perşembe günü Türkiye'de göstericilere karşın gaz ve tazyikli su kullanılmasına yönelik ağır eleştirileri yansıtıldı. Habere şöyle devam edildi:



"Başbakan, hem 2013 yılının Mayıs ayında patlak veren protestoların yıldönümü hem de yaygın biçimde aday olması beklendiği Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 1 Mayıs gösterilerinin Taksim Meydanı'nda olmasını yasakladı. Ancak Türk sendikalar, 1977 yılındaki mitingde 30'den fazla kişinin ölümünü anmak için Taksim'de toplamakta ısrar etti." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin