Türkiye, ŞİÖ'ye mi üye oluyor? Hacı Yakışıklı, tv100'de açıkladı: Türkiye, Eylül 2023'te üyelik için başvurabilir. Hacı Yakışıklı ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o fotoğrafının hikayesini açıkladı

tv100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na ABD'den canlı bağlanan gazeteci Hacı Yakışıklı, Şangay İşbirliği Örgütü'yle (ŞİÖ) ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Yakışıklı, Türkiye'nin ŞİÖ'ye üye olmak için Eylül 2023'te başvuru yapabileceğini açıkladı. Hacı Yakışıklı ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki o fotoğrafının hikayesini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, ŞİÖ'ye mi üye oluyor? Hacı Yakışıklı, tv100'de açıkladı: Türkiye, Eylül 2023'te üyelik için başvurabilir. Hacı Yakışıklı ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o fotoğrafının hikayesini açıkladı

Hacı Yakışıklı'dan çok konuşulacak sözler: Türkiye, Eylül 2023'te üyelik için başvurabilir!

tv100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na ABD'den canlı bağlanan Hacı Yakışıklı "Avrupalı liderlerin beklediği gaz koridoru ve tahıl koridoru, Başkan Erdoğan’ın da bu konuda ne söyleyeceğini bütün liderler merak ediyor. Ben ilk kez bu Birleşmiş Milletler de bir heyecan olduğunu görüyorum." dedi. Yakışıklı ayrıca Şangay İşbirliği Örgütü'yle ilgili "Eylül 2023’te Türkiye ŞİÖ’ye üye olmak için başvurusunu gerçekleştirebilir" sözlerine yer verdi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Latif Şimşek, gazeteciler Şaban Sevinç, Fuat Uğur, Hacı Yakışıklı ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. 

 

"Bütün liderler merak ediyor"

Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu'yla ilgili Yakışıklı "Bütün ülkelerin ana teması Rusya-Ukrayna savaşı üzerine kurulmuş durumda. Şu anda Avrupalı liderlerin beklediği gaz koridoru ve tahıl koridoru, Başkan Erdoğan’ın da bu konuda ne söyleyeceğini bütün liderler merak ediyor. Ben ilk kez bu Birleşmiş Milletler de bir heyecan olduğunu görüyorum ve o heyecanın da Rusya-Ukrayna denkleminde dünya ülkelerinin nasıl bir yol izleyecekleri gözükecek. Gözler Erdoğan’ın yarınki konuşmasında, Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak." ifadelerini kullandı.

"Eylül 2023’te Türkiye ŞİÖ’ye üye olmak için başvurusunu gerçekleştirebilir"

"Cumhurbaşkanı, İngiltere’nin yeni Başbakanı’yla Türk Evi’nde görüşme yapacak" diyen Yakışıklı "İkinci önemli görüşme de İsrail Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşme olacak. Burası BM Genel Kurulu olduğu için Biden görüşmelerini burada yapmıyor. Şu anda Şanghay İşbirliği Örgütü’ndeki üyelerin BM’den daha heyecanlı olduklarını söyleyebilirim. Hepsi Erdoğan’la görüşmeye geldi. Eylül 2023’te Türkiye ŞİÖ’ye üye olmak için başvurusunu gerçekleştirebilir." dedi.

"Türkiye, ŞİÖ’ye girdi diye NATO’dan çıkmayacak"

Yakışıklı "Türkiye, ŞİÖ’ye girdi diye NATO’dan çıkmayacak. Buradaki Türk heyetinin NATO’dan çıkmaya dönük tek kelimesini duymadım ‘Bunlar devam etsin ama dünyanın %40’ının bulunduğu işbirliği örgütünde bulunalım ticari faaliyetlerinden faydalanalım’ şeklinde. Türkiye’nin Akkuyu Nükleer Santrali problemi çözüldü. Bir Türk firmasıyla Rusya tarafı anlaştı ve Akkuyu Nükleer Santrali aynı şekilde devam edecek ve beklenen süre içerisinde tamamlanacak. Türkiye’nin eşit bir ortak olarak burada (ŞİÖ) bulunma noktasında Rusya ve Çin’in olumlu bir sinyal verdiğini söyleyebilirim. Özellikle Rusya, tahıl koridoru ve enerji koridoruyla Türkiye’nin arabulucu olmasıyla çok memnun." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin