HDP, TİP'i Meclis'e taşımak için bunu yapacak. Barış Yarkadaş'tan seçim kulisi: HDP, 3 ilçeyi o partiye ayırdı

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Latif Şimşek, gazeteciler Şaban Sevinç, Fuat Uğur, Hacı Yakışıklı ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Barış Yarkadaş'tan HDP ve TİP ile ilgili çok tartışılacak bir kulis bilgisi geldi.

Google Haberlere Abone ol
HDP, TİP'i Meclis'e taşımak için bunu yapacak. Barış Yarkadaş'tan seçim kulisi: HDP, 3 ilçeyi o partiye ayırdı

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, seçimlerde TİP'i meclise taşımak için HDP'nin uygulayacağı stratejiyi açıkladı.

Yarkadaş "HDP, TİP’i Meclis’e taşımak için İstanbul’un Anadolu yakasında Erkan Baş aday olacaksa, HDP 3 ilçeyi TİP’e ayırdı." dedi.

Seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) izleyeceği stratejiyle ilgili Yarkadaş "HDP, TİP’i Meclis’e taşımak için İstanbul’un Anadolu yakasında Erkan Baş aday olacaksa, HDP 3 ilçeyi TİP’e ayırdı. Örneğin Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye’de yaşayan HDP seçmenleri sadece TİP’e oy verecek. Diğer ilçelerde yaşayanlarda HDP’ye oy verecek. Böylece HDP hem ülke barajını aşmış olacak hem İstanbul’da milletvekili çıkaracak. HDP hem kendisi barajı aşacak, hem de TİP’in en az 135 bin oy alması gereken barajını aştıracak." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin