Türk Konseyi Zirvesi'nde konuşan Erdoğan açıkladı: Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı

Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi isminin değiştirilerek Türk Devletleri Teşkilatı olduğunu söyledi ve "Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı'yla bundan sonra daha hızlı, özellikle ısrarla kök salacak, büyüyecek, gelişecek ve serpileceğiz." dedi. Erdoğan, "Kimse Türk Devletleri Teşkilatından rahatsız olmamalı, kadim tarihi ve insani ilişkiler üzerinde yükselen bu hasbi yapının parçası olmaya çalışmalıdır." diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Türk Konseyi Zirvesi'nde konuşan Erdoğan açıkladı: Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türk Konseyi'nin isminin değiştiğini belirterek, "Konseyimizin adı artık Türk Devletleri Teşkilatı'dır." dedi.

Erdoğan, "Salgın döneminde imkanlarımızı paylaşarak Türk dünyası olarak bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı'yla bundan sonra daha hızlı, özellikle ısrarla kök salacak, büyüyecek, gelişecek ve serpileceğiz. Medeniyetin beşiği olan Türkistan coğrafyası yeniden tüm insanlık için bir çekim ve aydınlanma merkezi haline gelecektir. Zirve toplantımızda teşkilatımızın gelecek perspektifini çizen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni de kabul ettik. Bugün burada verdiğimiz fotoğrafı, Türk Dünyası olarak aramızdaki ebedi ve ezeli kardeşliğin yeni bir nişanesi olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

"Aksakalımız olarak da Binali Yıldırım Beyi bu konuda teklif ettik, kabul gördü ve Türkiye'nin aksakalı olarak buradaki hizmetlerini sürdürecek." diyen Erdoğan, "Kimse Türk Devletleri Teşkilatından rahatsız olmamalı, kadim tarihi ve insani ilişkiler üzerinde yükselen bu hasbi yapının parçası olmaya çalışmalıdır. Türk Konseyi olarak Afrika'ya 2,5 milyon doz aşı bağışlayacağız. Bunun 2 milyonunu Türkiye olarak biz bağışlayacağız." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin