Tunceli Belediyesi elektrik borçlarını ödemedi. Hizmet binası ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrikleri kesildi. Maçoğlu'ndan açıklama var

Tunceli Belediyesi'nin elektrikleri, yaklaşık 14 milyon TL’lik ödenmeyen borç nedeniyle kesildi. Birim müdürlerini acil toplantıya çağıran Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Belediyesi elektrik borçlarını ödemedi. Hizmet binası ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrikleri kesildi. Maçoğlu'ndan açıklama var

Tunceli Belediyesi’nin hizmet binası ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrikleri yaklaşık 14 milyon TL'yi bulan ödenmeyen borç nedeniyle enerji şirketi tarafından kesildi.

Belediye yönetiminin göreve geldiğinden bu yana elektrik faturalarını ödemediği belirtilirken, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, birim müdürlerini acil toplantıya çağırdı.

Hizmet binasında, işlerin aksamaması için jeneratör devreye sokuldu.

Tunceli Belediyesi hizmet binası ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün elektriklerinin kesilmesinin ardından belediye ekipleri, enerji şirketinin önünde su arızası gerekçesiyle kazı çalışması başlattı.

Enerji şirketine ait araçların ise binanın giriş kapısı önüne, belediyeye ait kepçenin çalışmasını engelleyecek şekilde park edildiği görüldü.

İki kurumun yetkililerinin görüşmesinin ardından araçlar, giriş kapısından kaldırılırken, belediye ekipleri de giriş kapısı dışında çalışmasına devam etti. 

MAÇOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Maçoğlu, belediye hizmet binasının elektriğinin borçtan dolayı kesilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Maçoğlu, borç tutarının 13 milyon 767 bin 983 lira olduğunu, ödedikleri tutarın ise 4 milyon 657 bin 308 lira olduğunu belirtti. 

Maçoğlu, "Bizler de bu krizden zarar gören belediyeleriz. 1,5- 2 yıl önce 200-300 bin gelen elektrik faturası, bugün 2 milyon gelmeye başladı. Aynı oranda belediyelerin bütçelerinin gelirleri yüzde 400 yükselmedi. Bundan kaynaklıda kamu da belediyeler başka başka kurumlar artık gerçekten de zor durumda kalmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Başkan Maçoğlu, halka hizmet eden belediye binasının elektriğini kesmenin kamuyu zarara uğratmak olduğunu söyleyerek, “Asfalt tesisinin borcu kasımın 4’ünde ödenmiş, hala sayacı açılmıyor. Park ve bahçelerin ödemesini ağustosta yapmamıza rağmen hala açmıyorlar. Bu ödememe meselesi değil, üstten hizmet etmememizi sağlayan bir anlayışın parmağıdır” ifadelerine yer verdi.

Maçoğlu ayrıca, enerji şirketinin önündeki çalışmanın mahallerde su kesintisinden kaynaklı olduğunu belirtti. 

Tunceli Belediyesi elektrik borçlarını ödemedi. Hizmet binası ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrikleri kesildi. Maçoğlu'ndan açıklama var - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin