Togg ilk kez makam aracı olarak yollarda! Kura kendisine çıkmayan Mustafa Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk Bakan oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yüzde yüz yerli üretim ilk araç olan Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan oldu. Katıldığı kurada kendisine Togg aracı çıkmayan Bakan Varank, "Togg bana çıkmadı, bir kez daha başvuru şansı yok bakalım. Bir şekilde almaya çalışacağız. Patronlarla görüşelim" açıklaması yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Togg ilk kez makam aracı olarak yollarda! Kura kendisine çıkmayan Mustafa Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk Bakan oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dijital Sultanbeyli Projesi'nin açılışına Togg T10X ile geldi. Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan olan Varank, "Mutluyuz, gururluyuz" dedi. 

Türkiye'nin küresel mobilite markası Togg'un T10X akıllı cihazlarının sahiplerine teslim edilmek üzere sevkiyatına başlandı. Togg, bugün itibarıyla bakanlıklara da teslim edildi. 

İstanbul Sultanbeyli'deki programlarına Togg T10X ile gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan oldu. Programdaki vatandaşlar da Togg'a yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf ve video çekti. 

Togg ilk kez makam aracı olarak yollarda! Kura kendisine çıkmayan Mustafa Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk Bakan oldu

“ARKAMDA GÖRDÜĞÜNÜZ ARAÇ ŞAHSİ ARACIM DEĞİL, MAKAM ARACI”

Bakan Varank, “Bireysel olarak bu aracı almak için başvurdum ama kurada çıkmadı. Bu gördüğünüz araç biliyorsunuz Devlet Malzeme Ofisi Togg’a alım garantisi vermişti. O alım garantisi kapsamında resmi olarak devlete teslim edilen araçlardan bakanlıklara da birer tane teslim ediliyor. Dolayısıyla arkamda gördüğünüz araç şahsi aracım değil bakanlığın aracı, makam aracı. Ben şimdiye kadar Toyota Corolla hibrit bir araca biniyordum. O araç da Türkiye'de üretilen ilk hibrit otomobildi. Bugün geldiğimiz noktada bundan sonra Türkiye'nin otomobiline akıllı, elektrikli Togg’a binmeye inşallah devam edeceğiz” dedi.

VARANK'A KURADA TOGG ÇIKMADI: PATRONLARLA GÖRÜŞELİM BİR ŞEKİLDE BAKACAĞIZ

Bakan Varank da TOGG çekilişine katılmış ancak kendisine TOGG aracı çıkmamıştı.

Bakan Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a TOGG araçlarının teslim edildiği törende tv100 muhabirine açıklamalarda bulunarak, "Togg bana çıkmadı, bir kez daha başvuru şansı yok bakalım. Bir şekilde almaya çalışacağız. Patronlarla görüşelim. Onların hakkından bize bir tane satmayı kabul ederler mi? Bir şekilde bakacağız. Hayırlı uğurlu olsun memlekete. Bizim binmemiz, binmememiz önemli değil. Bu Türkiye'nin 61 yıllık hayaliydi." açıklaması yapmıştı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin