Tezgahlarda altın pahasına satlıyor: Kiloyla alan milyarder sayılıyor! Erik fiyatları altınla yarışır hale geldi. Ucuzlayacağı tarih açıklandı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birçok yaz meyvesi tezgahlarda yerini alırken, erik de tezgahlarda alıcılarını bekliyor. Kilosu 250 ile 300 lira arasında değişen erik, tezgahlarda tane ile satılıyor. Ne zaman ucuzlayacağı ise merak konusu. Eriğin yeni çıktığı için fiyatının yüksek olduğunu söyleyen Tuz Pazarı esnafı Ahmet Ali Koca, erik fiyatlarının ne zaman düşeceğinin de bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tezgahlarda altın pahasına satlıyor: Kiloyla alan milyarder sayılıyor! Erik fiyatları altınla yarışır hale geldi. Ucuzlayacağı tarih açıklandı

İlkbahar mevsiminin müjdeci meyvesi olan erik, büyük küçük çoğu kişi tarafından sevilmektedir. Birçok çeşide sahip olan eriğin her türü ayrı güzel ve ayrı şifalıdır. Erik; yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerle karşımıza çıkmaktadır. Hoş bir renge ve kütür kütür lezzete sahip olan yeşil erik (can eriği); A, B, C ve K vitaminleri, kalsiyum, potasyum, bakır, lif ve sodyum içerir. İhtiva ettiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa da şifadır. İçerdiği yüksek lif sayesinde hızlı kilo vermeye yardımcı olan erik, diyet dostu besinler arasında da yer alır.

Erik lezzeti erik hem faydalarıyla hem de serinletici tadıyla akşamların vazgeçilmezi.

Şu anda eriğin kilosu en ucuz 250 lira. Vatandaş 2-3 tane tadımlık ya da hamileler için aşerenlere alıyor.

Ancak yaz aylarını vazgeçilmezi erik fiyatları hep böyle mi kalacak merak konusu.

Eriğin yeni çıktığı için fiyatının yüksek olduğunu söyleyen Tuz Pazarı esnafı Ahmet Ali Koca, "Şu anda eriğin kilosu 250 lira. Vatandaş 2-3 tane tadımlık ya da hamileler için aşerenlere alıyor. İlk çıktığında bin 500 lira civarındaydı. Şu anda fiyatı 250-300 lira arası. Önümüzdeki hafta 100 liraya düşer. Bayramdan sonra her zamanki standart fiyatlarına döner. Bursa’da ilk bizim tezgahımızda var. Satılır mı diye bir deneyelim dedik" diye konuştu.

 

Etiketler erik meyve sebze pazar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin