Taraf gazetesi yazarından İçişleri’ne dava

Başsavcılık Mehmet Baransu’yu yasadışı dinleyen 3 asker hakkında 24.5 yıl hapis istemiyle dava açtı. Baransu da jandarmanın bağlı olduğu İçişleri’ne dava açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Taraf gazetesi yazarından İçişleri’ne dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun “İstanbul İl Jandarma Komutanlığı telefonlarımı yasadışı dinliyor” şikayeti üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı. Savcılık yasadışı dinlemeyi yapan üç asker hakkında ayrı ayrı 24.5 yıl hapis istemiyle dava açtı.



2009 yılı Haziran ayında Mehmet Baransu’nun “İrticayla Mücadele Eylem Planı” haberinin ardından yasadışı dinlemeyle ilgili düğmeye basıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan, İstanbul’a gelen bir telefon emrinin ardından Mehmet Baransu, “Baran” kod adıyla PKK’lı gibi gösterilip, sahte isim ve evraklar hazırlanarak yasadışı dinlenmeye başladı.



Baransu bu durumu Aralık 2012’de belgeleriyle kamuoyuyla paylaştı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önceki hafta yaptığı soruşturmayı tamamladı. İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Atilla Hakan Erdoğan, jandarma astsubaylar Cengiz Özbudak ve Kıdemli Üst Çavuş Emre Cingöz hakkında 24.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Adli tatilin ardından sanıkların yargılanmalarına başlanacak. Haberin devamı için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin