Tam 116 yaşında! Ortalama insan ömründen 30 yıl fazla yaşadı. Dünyanın en yaşlı insanı olan Maria hastalıklara da deva olacak...

İspanya'da yaşayan 116 yaşındaki Maria Branyas, dünyanın en yaşlı insanı. Bilim insanları onu incelemeye aldı bile. Branyas'ın genetik kodlarında pek çok hastalığın panzehiri olduğuna inanıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Tam 116 yaşında! Ortalama insan ömründen 30 yıl fazla yaşadı. Dünyanın en yaşlı insanı olan Maria hastalıklara da deva olacak...

116 yaşındaki kadının üzerinde çalışmaya başlayan bilim insanları, ondan aldıkları örneklerin uzun yaşamın sırrını ortaya çıkaracağını ve kanser dahil hastalıkların tedavisi için yeni ilaçlar geliştirmelerine yardımcı olacağını umuyor.

Yapılan incelemedeki amaç, yaşlılıkta hastalıklarla mücadele edebilecek ilaçların geliştirilmesine yardımcı olmak. Bu nedenle Barselona Üniversitesi’nden genetik profesörü Dr. Manel Esteller, Branyas’ı ziyaret etti. Yaşlı kadından tükürük, idrar, kan ve DNA örnekleri alındı.

YAŞLI KADININ TEK HASTALIĞI İŞİTME SORUNU

Çalışma, yaşlanmayla ilişkili 200 gene odaklanarak Branyas’ın DNA’sının altı milyarlık kısmını analiz edecek. İncelemede genlerinin Branyas’ı yaşa bağlı hastalıklardan ne ölçüde koruduğu ortaya çıkacak. Yaşlı kadının, işitme ve hareket etme sorunları dışında herhangi bir sağlık problemi yok. Dr. Esteller, “Dayanıklılığı genlerinden kaynaklanıyor olsa gerek. Çünkü ailesinde 90 yaşın üstünde birkaç kişi var. Hücreleri bize birçok sır verecek” dedi.

BRANYAS TOKSİK İNSANLAR KARŞI!

Maria Branyas’ın sağlıklı, uzun bir hayat için tavsiyeleri şunlar:

-Sizi huzursuz eden “zehirli insanlar”dan uzak durun, aşırılıktan kaçının.

-Doğal yoğurt yiyin, doğayla temas edin.

-Hiç diyet yapmadım, her zaman az ve öz yemek yedim, hiç hastalanmadım.

-Düzen, huzur, aile, arkadaşlarla iyi ilişkiler, duygusal istikrar, pozitiflik önemli.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin