Taksi sorunu çözülüyor! Uçak taksiler hayata geçiyor. Almanya resmen uçuşa geçti. Alman hava taksi şirketi onayı aldı!

Bir Alman hava taksi şirketi, tamamen elektrikli dikey kalkış ve iniş jetini tasarlamak ve üretmek için bir Avrupa Birliği kurumundan düzenleyici onay aldı.

Google Haberlere Abone ol
Taksi sorunu çözülüyor! Uçak taksiler hayata geçiyor. Almanya resmen uçuşa geçti. Alman hava taksi şirketi onayı aldı!

AB otoritesi, Alman şirketi Lilium'a elektrikli hava aracı için "tasarım organizasyonu onayı" verdi.

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA), Lilium'a, endüstri için resmi kurallar üzerinde anlaşmaya varılması ve uygulanması yerine firmanın ilerlemesine izin veren özel bir şartlı lisans olan "Tasarım Organizasyonu Onayı" verdi.

Lilium'un baş teknoloji sorumlusu ve tasarım organizasyonu başkanı Alastair McIntosh bir basın açıklamasında, onayın Lilium'a aracın tasarım ve üretiminde bir sonraki adımlar için yeşil ışık yaktığını söyledi. McIntosh şöyle konuştu:

"Basit bir ifadeyle, tasarım organizasyonu onayı bizim çalışma lisansımızdır ve Lilium'un hava taşıtını en yüksek güvenlik standartlarına göre tasarlamak ve sertifikalandırmak için gereken organizasyona, prosedürlere, yetkinliklere, kaynaklara ve gösterilen titizliğe sahip olduğunu teyit eder.

Bu, Lilium'daki ekibimiz için büyük bir övgüdür. EASA'dan tasarım organizasyonu onayı almak, devrim niteliğindeki Lilium Jet'i ticarileştirme yolumuzda bizi daha da motive ediyor."

Lilium, bu fikri, kalkış ve iniş sırasında kaldırma kuvveti ve seyir aşamasında itme kuvveti sağlamak için elektrik motorları tarafından tahrik edilen çok sayıda küçük pervane kullanan bir araçla hayata geçireceğini açıkladı. 

Boeing ve Airbus gibi havacılık devleri de kendi küçük, yerli hava aracı versiyonları üzerinde çalışıyor. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin