Swiss Otel tartışması sürüyor. Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği satışı Hürriyet gazetesi yazarı köşesine taşıdı. CHP’li Meclis üyeleri, İmamoğlu’nu "freni boşalmış kamyon"a benzetti

TV 100.com yazarı Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği İBB'nin Swiss Otel satışıyla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer de, CHP İBB Meclis üyelerinin Swiss Otel’in satışına karşı çıkan iki Meclis üyesinin partiden atılmak istenmesine gösterdiği tepkiyi köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Swiss Otel tartışması sürüyor. Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği satışı Hürriyet gazetesi yazarı köşesine taşıdı. CHP’li Meclis üyeleri, İmamoğlu’nu "freni boşalmış kamyon"a benzetti

TV 100.com Yazarı Barış Yarkadaş, pazartesi günü yayımlanan Taksim Meydanı adlı programda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mülkiyeti belediyeye ait olan Swiss Otel’i satmaya çalıştığını ancak CHP’li ve İYİ Partili iki Meclis üyesinin buna karşı çıktığını açıkladı.

Satış isteğine tepki gösteren Yarkadaş, “İmamoğlu ne yazık ki; satışta kararlı. Burası kamunun malı, satılması yanlıştır. İmamoğlu, satışa itiraz eden CHP’li Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz’ü partiden attırmak istiyor” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer de, CHP İBB Meclis üyelerinin Swiss Otel’in satışına karşı çıkan iki Meclis üyesinin partiden atılmak istenmesine gösterdiği tepkiyi köşesine taşıdı.

 

CHP’li Meclis üyeleri, İmamoğlu’nu freni boşalmış kamyona benzetti.

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer’in köşesindeki ilgili bölüm şöyle:

‘CHP Abant’ta aday eleştirileri’ başlıklı yazımızdan başka önceki günkü de CHP Büyükşehir grubu gergin geçti. Kulislerde anlatılanlara bakarsak... Fatih Altaylı’nın geçmişteki bir programına katılan İmamoğlu’nun, Swiss Otel’in satışı ile ilgili soruya cevap olarak “O dönem dava açan meclis üyeleri yine aynı şekilde satılan diğer otel satışına niye dava açmadılar?” diyerek meclis üyelerini zan altında bırakması üzerine, ‘Üsküdar abisi’ olarak bilinen Doğan Tekel, basın önünde partimizi tartışmayalım diyerek şu eleştirilerde bulundu: “Oturmuş partilerde seçilmişler, basın önünde partisini tartıştırmaz. Bu sorunun muhatapları, dönemin İl Başkanı Gürsel Tekin ile onun Grup Başkan Vekili Atalay Oğul’dur, onlara sor, derim. Ben geçmişte ret oyu kullandım, şimdi nasıl evet derim? Bir imar dosyası, bir mülk satışı için namus meselesi demek, zavallı insanların kullanacağı bir dil. Bu kişiler argo ve küfürlerle, kutsallar ile konuşur. Başkanımızın durumu vahim, ‘freni boşalmış kamyon gibi’... Herkes haddini bilecek! İyi ki Cumhurbaşkanı ya da Genel Başkan olmamış, yoksa her şey basının önünde tartışılırdı.”

Daha sonra Kadıköy üyesi Hasan Gökpınar, İmamoğlu için “CHP İBB grup seçimindeki yenilgisini unutamamış, ‘kin’ci bir siyaset güdüyor; hoşgörüsü sadece sözde!” diye konuştu; Bahçelievler üyesi Ali Haydar Kahraman’ın da “Doğan Subaşı’nın bir il başkanının yanında kendisini tanıştırırken ‘Bizim grubun en kaypak kişisidir’ demesi üzerine sert bir eleştiri yaptığı” öğrenildi. Doğan Subaşı hiçbir eleştiriye cevap vermezken, Doğan Tekeli ise telefonlara çıkmadı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin