Suriye videoları ve Nevşin Mengü tartışmaları dikkat çekmişti. Gezgin Fatih Koparan'dan AHBAP Derneği'ne öğrenciler için 52 bin liralık burs bağışı

Suriye'ye giderek son durumu aktardığı videolarla gündeme gelen ve Nevşin Mengü ile Suriye konusunda gerginlik yaşayan gezgin ve YouTuber Fatih Koparan AHBAP Derneği'ne öğrencilere burs olarak kanalının 1 aylık gelirini bağışladı. Koparan, 52 bin liralık dekont paylaştı.

Suriye videoları ve Nevşin Mengü tartışmaları dikkat çekmişti. Gezgin Fatih Koparan'dan AHBAP Derneği'ne öğrenciler için 52 bin liralık burs bağışı

Suriye'deki şehirleri gezen, buradaki hayatı YouTube videolarına taşıyan gezgin ve YouTuber Fatih Koparan kanalının 1 aylık gelirini AHBAP Derneği'ne bağışladı.

Suriye'deki hayatı YouTube videolarına taşıyan Koparan'a gazeteci Nevşin Mengü'den eleştiri gelmiş, yaşanan polemik sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu.

MedyaTava'ya özel açıklamalarda bulunan Fatih Koparan, Nevşin Mengü'nün kendisine yönelik yaptığı eleştirilere cevap vermişti. Mengü şu ifadeleri kullanmıştı: 

"SAVAŞ FİLMLERDE OLDUĞU GİBİ DEĞİL"

“Bir grup influencer Suriye’de, Şam’da her şey çok süper diye videolar paylaşıyorlar. İç savaş yok falan diye. Savaş filmlerde olduğu gibi değildir, bugün Ukrayna’ya gitseniz Kiev’de de disko var. Savaş bölge bölge oluyor. Şam’da iki tane disko gördük o zaman hiçbir şey yok demek doğru değil. Asıl savaşla gelen bir ekonomik kriz var. Suriye’ye de bu tiğ influencer’ları davet ediyorlar ne hikmetse, normal bağımsız bir gazeteci gitsin Suriye’yi haber yapsın diye davet edilmiyor, vize verilmiyor” diye konuştu. Bunun üzerine ikili arasında sosyal medyada bir tartışma yaşandı.

"GAZETECİYSEN GEL ÇEK"

MedyaTava'ya röportaj veren Fatih Koparan, Mengü’yü Suriye'ye davet ederek şöyle yanıt vermişti: “Gazeteciysen gel savaşı çek, yoksa onu da çek. Kimse beni davet etmedi, ama ben Nevşin Hanımı ve bana diğer emir veren şuraya da git buraya da git diyen gazetecileri davet ediyorum. Ücretlerini de ben vereceğim, biletlerini de ben alacağım, otellerini de ben karşılayacağım.”

YouTube gelirlerini öğrencilere bağışladığını her fırsatta dile getiren Fatih Koparan, son ayki gelirini üzerine bir miktar ekleyerek AHBAP Derneği'ne öğrencilere burs verilmesi amacıyla bağışladı. Sosyal medya hesabından dekont paylaşan Fatih Koparan 52 bin liralık bir meblağı AHBAP Derneği'ne gönderdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin