Süleyman Aslan şikayet etti, gazeteciye soruşturma açıldı!

Halkbank'ın eski Genel Müdürü hangi gazeteciden şikayetçi oldu?

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Aslan şikayet etti, gazeteciye soruşturma açıldı!

Adı 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna karışan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, hakkında köşe yazısı yazan Radikal yazarı Murat Yetkin hakkında şikayette bulundu.



Yetkin'e 'yargıyı etkilemeye çalışmak' suçlamasıyla soruşturma açıldı.



Yetkin konuyu bugünkü köşesine şu yazısıyla taşıdı:



"Bana soruşturma açtıran da bakın kim çıktı?"



Öyle bir hava oluşturuluyor ki yolsuzluk şüphesi altındakiler değil, bunu duyuranlar suçlu çıkarılmak, yıldırılmak isteniyor.



Dünkü yazımda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesinin alınmak istenmesinin ardında kimin şikâyetinin çıkacağını sormuştum.  Hatasını kabul ederek dosyası elinden alınan Savcı Mehmet Demir, şikâyetçinin Başbakan Tayyip Erdoğan mı olduğu soruma ‘hayır’ demiş ama kim olduğunu söylememişti.



Dün şikâyetçinin Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddiası ortaya atıldı. Soruşturma gizliliği nedeniyle doğrulanmıyor ama doğrulanırsa CHP’lilerin "Merak etmiyoruz" dediği ismin kimliği ortaya çıkacak.  Ben bu bakımdan daha bilgiliyim, en azından bana soruşturma açtıran şikâyetçinin kim olduğunu biliyorum.



Hakkımda bir soruşturma daha açıldığından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nevin Özkan’ın 27 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı bir yazının tebliğ edilmesiyle haberdar oldum.  Ekinde bir şikâyet dilekçesi vardı. Yani soruşturma o şikâyet dilekçesi üzerine açılmıştı.  O şikâyet üzerine hakkında soruşturma yürütülen tek kişi de ben değildim. Radikal gazetesinde 17 Aralık 2013’te başlayan yolsuzluk soruşturması üzerine yazan Fatih Yağmur, Uğur Gürses, Sedat Yurtdaş ve İsmail Sağıroğlu da paylarını almıştı.



Savcı hanım, İstanbul Emniyeti'nden ‘atılı suçtan savunmamızın alınmasını’ talep ediyordu.  Üzerimize atılı suç ya da suçlar şunlar: 1 -Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek. Türk Ceza Kanunu'nun 285'inci maddesi bu suçu işleyenlere 1-3 yıl hapis veya adli para cezası öngörüyor.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin