#sondakika Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde istifa şoku: Evren Alankuş, partisinden istifa etti

Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde son dakika gelişmesi yaşandı. Kurucular Kurulu ve aynı zamanda Disiplin Kurul Üyesi olan Evren Alankuş, partisinden istifa etti. Alankuş'un son mesajı dikkat çekti. Öte yandan bir istifa da Buca örgütünden geldi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel #sondakika Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde istifa şoku: Evren Alankuş, partisinden istifa etti

MURAT AYDIN / MEDYATAVA

Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde istifa şoku...

Kurucular Kurulu ve aynı zamanda Disiplin kurulu üyesi olan Evren Alankuş, partisinden istifa etti. Alankuş'un son mesajı dikkat çekti.

Evren Alakuş'un bugüne kadar olan Twitter profilinde "Memleket Partisi Kurucu Üyesi-Genel Disiplin Kurulu Üyesi) tanımı yer alıyordu.

Ancak bugün Alakuş'un profiline girenler bu tanıtımın olmadığını gördü.

#sondakika Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde istifa şoku: Evren Alankuş, partisinden istifa etti

Ancak Evren Alakuş'un bugün paylaştığı bir mesaj da dikkat çekti:

Alankuş, "Önemli olan Toplumsal Muhalefetin içindeki sorumlu bir vatandaş olmak ,sorgulamaya gerçekleri söylemeye devam etmektir. Bunun için Herhangi bir partiye üye, veya bir oluşuma dahil olmaya gerek yok." dedi.

Öte yandan Memleket Partisi sitesinden Kurucular Kurulu üye isimleri de güncellendi, Alankuş'un isminin olmadğı görüldü.

#sondakika Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde istifa şoku: Evren Alankuş, partisinden istifa etti - Resim : 2

 

Buca'da istifa

Öte yandan Memleket Partisi İzmir Buca İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi ve parti üyesi Tuncer Tuğrul da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini duyurdu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik tepki gösteren Tuğrul, sürekli genel başkanı savunmak zorunda kaldıklarını aktardı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, partinin kurulduğu andan itibaren iktidardan çok muhalefete muhalefete etmeye başladı. İnce'nin bu tavrı sonunda partisinde istifaya neden oldu. İzmir Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve parti üyesi Tuncer Tuğrul, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini duyurarak, böyle bir yapının parçası olmayacağını söyledi. Muharrem İnce'nin 24 Haziran seçimi akşamını iyi yönetemediğini ve açıklamasının da geç ve doyurucu olmadığını belirten Tuncer, sürekli olarak genel başkanlarını savunmak zorunda kaldıklarını belirtti. Partisinin ağırlıklı olarak muhalefete yönelik eleştiriler yönelttiğini aktaran Tuncer, bir daha hiçbir partiyle yol yürümeyeceğini de açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin