Son Dakika... TÜGVA binası saldırısında karar çıktı! Saldırgan Besra Yalçın'a 20 yıl hapis cezası

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan TÜGVA binasına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan Besra Yalçın hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... TÜGVA binası saldırısında karar çıktı! Saldırgan Besra Yalçın'a 20 yıl hapis cezası

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki TÜGVA Temsilciliği binası önüne 21 Nisan 2022 tarihinde sabah saatlerinde el yapımı patlayıcı bırakarak saldırı düzenlediği iddiasıyla Besra Yalçın’ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Besra Yalçın ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık Besra Yalçın'ın sevgilisi olduğu öne sürülen Kazım Çağlar duruşmada tanık olarak dinlendi. Çağlar, ”Besra ile duygusal bir bağımız vardı. Anneme bakıcılık yapıyordu o vasıta ile tanıştık. Aramızda sadece gönül bağı vardı. Siyasi bir şey konuşmadık” dedi.

Hakim, tanık Kazım Çağlar’a sanık ile arasında geçen mesajlaşmaları sormasının üzerine,

“Onun bir rahatsızlığı vardı. Bazen temizliğe falan gidiyordu. O konuşma geçtiğinde ben yurt dışındaydım. Yazışmadan sonra kendisini aramadım. Mesaj gözaltına alınmadan önceydi. Mesajda yapacağı karanlık işler hakkında ne iş yapacağını söylemedi. Sonra şaka yaptığını söyleyince bende üstüne gitmedim” diye konuştu.

ŞAKA YAPTIM DEDİ


Tanığın beyanları üzerine son savunmasını yapan sanık Besra Yalçın, “Sağlık problemim ve kredim vardı. Ben şaka yaptım kendisi ciddiye aldı” dedi.

20 YIL 10 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Alınan savunmaların ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Besra Yalçın’ı ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘kamu malına zarar vermek’ ve ‘örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli madde bulundurmak’ suçlarından toplamda 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

SAVCI 52 YIL İSTEMİŞTİ

Davanın savcısı geçen ay mütalaasını açıklamış. Besra Yalçın'dan alınan tükürük örneği ile eşarp üzerinden elde edilen DNA örneğinin birebir uyumlu olduğu, hafıza kartında TKEP/L terör örgütünün programının olduğu, bu örgütün üyesi olduğu belirtilen mütalaada, sanığın "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Mala Zarar Verme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Korku, Kaygı veya Panik Yaratabilecek Tarzda Patlayıcı Madde Kullanma" suçlarından 21 yıl 3 aydan 52 yıl 6 aya kadar hapsi talep etmişti. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin