Son Dakika... İstanbul'da faciadan dönüldü. İki ilçede istinat duvarı çöktü. Bir ilkokul ile 3 gecekondu boşaltıldı

Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde ilkokulun yanındaki inşaatta istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. İnşaat çevresinde güvenlik önlemi alınırken okuldaki öğrenciler tedbir amaçlı evlerine gönderildi. Eyüpsultan ilçesinde de istinat duvarı çökmesi sonucu 3 gecekondu boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika...  İstanbul'da faciadan dönüldü. İki ilçede istinat duvarı çöktü. Bir ilkokul ile 3 gecekondu boşaltıldı

Olay, Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi 1001. Sokaktaki Yavuz Selim İlkokulunda meydana geldi.

İlkokulun yan tarafında bulunan inşaatın istinat duvarı sağanak yağışın da etkisiyle çöktü. İnşaat çalışanları açık kalan kısımları brandayla kapatarak önlem almaya çalıştı. İnşaatın temeli ise sağanak yağış nedeniyle suyla doldu. Çökmenin meydana geldiği adrese ihbar üzerine belediye ekipleri gelerek incelemelerde bulundu.

Son Dakika...  İstanbul'da faciadan dönüldü. İki ilçede istinat duvarı çöktü. Bir ilkokul ile 3 gecekondu boşaltıldı

OKUL TAHLİYE EDİLDİ

Çökmenin ardından okul tahliye edildi. Okulda bulunan olan öğrenciler ise tedbir amaçlı evlerine gönderildi. 

BAĞCILAR KAYMAKAMI: OKUL İÇİN CİDDİ TEHLİKE YOK

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Belediyeden arkadaşlarımız, burasıyla ilgili alınacak tedbirler için çalışıyorlar. Şu an itibariyle okulumuz için bir tehlike teşkil etmiyor okul geride kalıyor. Yukarıda yolda bir sıkıntı olabilir mi ona bakacağız, yukarıdaki bina için bir sorun teşkil eder mi onun için belediye ekiplerimiz çalışıyor. Bugün şu an itibariyle tedbir amaçlı öğrencilerimizi gönderdik ne olur ne olmaz diye ama şu an için bakıyorum okul için ciddi bir tehdit gözükmemekte. Yol ile yan bina için bir sorun olur mu diye bakacak arkadaşlarımız. Bir bilgim yok burası özel bir şahsın. Konut yapılacak muhtemelen" şeklinde konuştu.

EYÜPSULTAN'DA ÇÖKME; 3 GECEKONDU BOŞALTILDI

Bağcıların ardadan bir istinat duvarı çökme haberi de Eyüpsultan'dan geldi. İlçede istinat duvarının çökmesi sonucu 3 gecekondu boşaltıldı. Gecekonduların bir bölümü kayan toprakla birlikte yıkıldı. Bir gecekondunun yarısı yıkılırken diğer bölümü ise yolda kaldı. 

Son Dakika...  İstanbul'da faciadan dönüldü. İki ilçede istinat duvarı çöktü. Bir ilkokul ile 3 gecekondu boşaltıldı - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin