Son Dakika... Hizbullah lideri Nasrallah'tan FLAŞ açıklama: Bütün ABD üslerine saldırı düzenleyeceğiz

Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas'ın İsrail'de 7 Ekim'de düzenlediği saldırılar sonrası ilk kez konuştu. Hedefinde İsrail'den daha çok ABD vardı. İsrail'in bir maşa olduğunu söyleyen Nasrallah asıl cezalandırılması gerekenin ABD olduğunu söyleyerek; "ABD'nin tüm üslerine saldıracağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Hizbullah lideri Nasrallah'tan FLAŞ açıklama: Bütün ABD üslerine saldırı düzenleyeceğiz

Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmaları:

Siyonist zulmün ve adaletsizliğin olmadığı cennete giden şehitleri tebrik ediyorum.

Her yönüyle Siyonistlerle yapılan bu savaştan daha kutsal bir savaş yoktur.

Silahtan önceki en büyük gücümüz imandır. 

Tüm dünyada dayanışma gösteren tüm ülkelere, tüm halklara, Yemen ve Irak direnişine selam olsun.

Gazze halkının dünyada benzeri yoktur. 

Bugün kendi duruşumuz üzerinde açıklama yapacağım. 57 yıldır Filistin halkının yaşamış olduğu bir dram var. Ancak son yıllarda Filistin'deki durum çok zorluydu. Mevcut Filistin hükümeti durumu daha çok zorlaştırdı.  Ne Birleşmiş Milletler (BM), ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Koneyi (BMGK), ne İslam İşbirliği Teşkilatı, ne Avrupa Birliği (AB). Kimse Filistinlilerin halini sormuyordu. 7 Ekim, Filistin davasının dünyanın dünyanın gündemine girmesi için gerekliydi.

Aksa Tufanı operasyonu gizliliğini korumak için diğer direniş gruplarından gizlendi. Bizim bile operasyondan haberimiz yoktu. Ama buna kızmadık. 

Bu mübarek operasyon yüzde yüz Filistin'in kararıydı. Hayatını kaybedenler de Filistinli. Bu dava Filistin'in davasıydı, Filistin'in kararıydı. 

Bu büyük operasyon neye neden oldu? İsrail rejiminde büyük bir güvenlik, siyasi depremi yarattı.

Aksa Tufanı Harekâtı, İsrail'in örümcek ağından daha zayıf olduğunu ortaya çıkardı. Nerede büyük dediğiniz İsrail Ordusu?

BİZ DAHA SAVAŞA BAŞLAMADIK 

ABD, İsrail’e uçak gemisi gönderdi. İsrail ilk günden silah ve para istedi. Bu mu güçlü devlet, ayakları üzerinde durabilen bir devlet böyle mi olur? Biz daha savaşa başlamadık ki?

Gazze savaşında tutumumuzu belirleyeceğiz. Daha hiçbir şey başlamadı. 

İsrail'in şu anda yaptığı en büyük hatalardan biri Hamas ve Hizbullah'ın gücünü ortadan kaldırmak gibi ulaşamayacağı hedefler belirlemek.

Filistinli savaşçı hiç korkmadan tankın üzerine koşup bombayı yerleştirdiğinde, düşman bu tür askerleri nasıl yenebilir?

İsrail ordusunun Gazze'de yaptığını, uçakları ve füzeleri olan her ordu yapabilir, ancak sahada herhangi bir başarı elde edemedi.

AMERİKA CEZALANDIRILMALIDIR 

Gazze'deki gizli savaşın sorumlusu tamamen Amerika'dır. Gazze'de ateşkesi engelleyen, saldırganlığı engelleyen Amerika'dır. Gazze'den ayrılan Amerika, büyük şeytan olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Cezalandırılmalı ve hesap sorulmalıdır.

Filistinli sivilleri korumak için daha çok çabalamalıyız. ABD'nin üslerine saldıracağız.

Bu katliamda ABD'nin payı ilk sırada. Bu savaşın sorumlusu ABD'dir, İsrail sadece bir maşadır. Yaşanan tüm katliamlardan ABD sorumludur, cezaya mahkum edilmelidir. 

Bu savaş, diğerleri gibi değil. Bu savaş; öncesi, sonrası gibi olmayacak bir savaş. Bu savaş, ayırt edici bir savaştır. Bu savaştan sonrası, kesinlikle eskisi gibi olmayacaktır ve bu hepimize sorumluluğu üstlenmeyi gerektiriyor. İlk hedefimiz Gazze'ye yapılan saldırıları durdurmak, ikinci hedefimiz Gazze'deki direnişin zafer kazanmasıdır.

ARAP ÜLKELERİNE ÇAĞRI

22 Arap ülkesi var, hiçbiri Gazze'den bir yaralıyı çıkaramıyor. Acizlik bu noktaya mı ulaştı? Asker, füze göndermiyorsunuz; peki Refah Sınır Kapısı'nı açmaya da mı gücünüz yetmiyor?

Tüm Arap ülkeleri İsrail ile ticareti ve Batı'ya petrol ihracatını durdurmalıdır. 

8 EKİM'DEN BERİ SAVAŞIN İÇİNDEYİZ

Bazıları bugün müdahalemizi açıklayacağımızı sanıyor ama biz Mescid-i Aksa fırtınasının ikinci günü olan 8 Ekim'den bu yana müdahale ediyoruz. Savaşın sonu Gazze'nin zaferi olacak. Sınır savaşıyla yetinmeyeceğiz. 

İsrail ordusunun üçte biri Lübnan sınırına gönderildi İsrail deniz kuvvetlerinin yarısı Lübnan ve Hayfa kıyılarında konuşlandırılmış durumda. Hava savunmasının neredeyse yarısı Lübnan sınırına yakın Bu, Gazze üzerindeki baskıyı önemli ölçüde azalttı. 

Lübnan sınırında kapsamlı bir savaş çıkması muhtemel.

Eğer düşman, Lübnan’a karşı bir saldırıya girişirse, şu ana kadar yaptığı en büyük aptallığı yapmış olur.

İSRAİL, LÜBNAN'DA KASABA VURDU

Diğer taraftan, Hizbullah lideri Nasrallah konuşurken İsrail'in Lübnan'ın Kefr Şuba kasabasını bombaladığı açıklandı.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin