Son Dakika... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Can Atalay açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili konuştu. "Mahkeme önünde olan bir dosyayla ilgili Adalet Bakanı'nın yorum yapması mümkün değil. Türkiye bir hukuk devletidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Can Atalay açıklaması

Anayasa Mahkemesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, "ihlal kararı" vermişti. 

Bu kararın ardından tahliyesi beklenen Atalay hakkında tahliye kararı verilmedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin ihlal kararına rağmen dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmeler gazeteciler tarafından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu. Tunç bu soruyu şöyle yanıtladı: Adalet Bakanı'nın yorum yapması mümkün değil. Yargı bağımsızdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir.

Yorum farkıyla anayasanın bazı maddelerinin yok sayılması anayasaya aykırıdır. Anayasamızda yüksek mahkemeler vardır. Yargı sürecini bekleyeceğiz. Karara saygı duyacağız. Yargıtay'ın vereceği karara bakacağız. Hep beraber süreci inceleyeceğiz. Hep beraber hukuk devletini koruyalım.

83. madde yeni icat edilmedi. Hukuk devletini korumak herkesin görevidir." 

ANAYASA'NIN 83. MADDESİ NEDİR?

Anayasa'nın 83. maddesi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclisçe başka bir karar alınmadıkça bunları meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin