Son ankette çarpıcı sonuçlar. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı kapanıyor

Aksoy Araştırma Türkiye’nin ekonomisini, dış politikasını ve iç siyasetini seçmenin nasıl değerlendirdiğini anlayabilmek için her ay düzenli olarak yaptığı Türkiye Monitörü ekim ayı sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. son seçim anketine göre, Millet İttifakı'na olan destek yüzde 41'i aştı. Anket sonuçlarına göre, AK Parti ve CHP arasındaki oy farkının azalması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Son ankette çarpıcı sonuçlar. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı kapanıyor

Aksoy Araştırma, son yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Aksoy Araştırma son anket çalışması hakkında, "Bilgisayar Destekli Telefon Anketi yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz araştırmamız, %95 güven aralığında %2,5 hata payıyla 1537 görüşme ile yapıldı. Çalışmada Türkiye temsili cinsiyet, NUTS2 bölge dağılımı (26 il), yaş ve 2018 Milletvekili seçim kotası gözetildi." bilgisini verdi.

Ankette “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

FARK AZALIYOR

Ankete katılanların yüzde 31,7’si soruya AK Parti yanıtını verirken, yüzde 28,1’lik kesim ise tercihini CHP’den yana kullandı. Bu sonuçlara bakıldığında iki parti arasındaki oy farkının giderek azaldığı gözlemlendi.

İYİ PARTİ YÜZDE 14'Ü ZORLUYOR

Anket sonuçlarına göre listenin üçüncü sırasında yüzde 13,3 ile İYİ Parti yer aldı. Devlet Bahçeli'nin genel başkanı olduğu MHP'nin oy oranı 7.8 oldu. MHP'nin yüzde 7 barajını rahat geçtiği görüldü.

HDP'nin oy oranı da dikkat çekti. Kapatılma davası ile karşı karşıya olan HDP 11,2 oy oranıyla Türkiye'nin 4'üncü en çok oy alan partisi...

İşte o anket:

Son ankette çarpıcı sonuçlar. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı kapanıyor

İşte aylara göre siyasi partilerin oy oranları:

Son ankette çarpıcı sonuçlar. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı kapanıyor - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin