SOL Parti'den sonra bir parti daha Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etti. HKP Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu

Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Sait Kıran, “Ortada gerçek bir diploma yok” dedi. SOL Parti de Erdoğan'ın iki kez cumhurbaşkanı seçildiğini bu yüzden yasal olarak üçüncü kez aday olamayacağını belirterek YSK'ya itirazda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
SOL Parti'den sonra bir parti daha Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etti. HKP  Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu

HKP, Cumhur İttifakı’nca Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının iptali için bugün Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Sait Kıran başvurudan sonra YSK önünde açıklama yaptı. Kıran şunları söyledi:

“Bugün, bir kez daha; Halkın Kurtuluş Partisi olarak, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurarak; Cumhur İttifakı’nın adayı olarak başvurusunu yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının reddedilmesini talep ettik. Çünkü, ortada gerçek bir diploma yok."dedi.

SOL Parti de itiraz etmişti

SOL Parti, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etti. SOL Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdiği itiraz dilekçesinde, “Erdoğan, 2014 ve 2018 yıllarında iki kez cumhurbaşkanı seçilmiştir. Seçimlerin yenilenmesi kararı TBMM tarafından değil Cumhurbaşkanı tarafından alındığı için Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’nın 101/2, 116/3’üncü maddelerindeki ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Yasası’nın 3/2’nci maddesindeki düzenlemeler uyarınca cumhurbaşkanı adayı gösterilemez” denilmişti.

Kaynak: ANKA
Etiketler hkp erdoğan aday itiraz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin