Sokak ortasında korkunç olay! 19 yaşındaki genç kıza 7 erkek sokak ortasında tecavüz etti: Palermo'daki toplu tecavüz olayı sonrası kimyasal hadım gündeme geldi

Geçtiğimiz temmuz ayında İtalya'nın Palermo kentinde korkunç bir olay yaşandı. İsmi açıklanmayan 19 yaşındaki genç kıza 7 erkek tecavüz etmişti. Olayın baştan sona kayıt altına alınması ve dava görülürken bazı detayların ortaya çıkması sonucu tepkiler çığ gibi büyüdü. İtalya'da korkunç olayın ardından kimyasal hadım cezası da tartışılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sokak ortasında korkunç olay! 19 yaşındaki genç kıza 7 erkek sokak ortasında tecavüz etti: Palermo'daki toplu tecavüz olayı sonrası kimyasal hadım gündeme geldi

İtalya'da geçtiğimiz temmuz ayında korkunç bir olay meydana geldi. Sicilya'nın Palermo kentinde 7 erkek 19 yaşındaki bir kızı sokak ortasında sürükledikten sonra tecavüz etmişti. Bu olay ülkede infial yaratırken davanın başlamasıyla birlikte ortaya çıkan detaylar, 7 kişinin söz konusu olayı baştan sona kayıt altına aldığının da belirlenmesi sonrası tepkiler de giderek büyüdü. 

Yaşları 18 ila 22 arasında değişen 7 erkeğin başından sonuna kadar kaydettiği skandal olayın dava süreci devam ederken ortaya çıkan ayrıntılar önce yerel ardından ulusal medyada yer buldu. Olay sırasında 7 erkeğin arasında geçen diyaloglar da dahil olmak üzere ayrıntıların paylaşılmasıyla tepkiler de çığ gibi büyüdü. Yedi erkekten altısı tutuklandı, saldırı sırasında reşit olmayan bir erkek ise suçunu itiraf ettikten sonra serbest bırakıldı. 

KİMYASAL HADIM CEZASI

Euronews'te yer alan habere göre Başbakan Meloni’nin koalisyon hükümetinde Altyapı ve Ulaştırma Bakanı olan Matteo Salvini tecavüz olaylarına çözüm olarak kimyasal hadımı önerdi. Salvini, tecavüzcülere zorla kimyasal hadım etme teklifinin Parlamento'ya getirilmesini önererek, “Bir kadına ya da çocuğa tecavüz ediyorsanız açıkça bir sorununuz var demektir. Hapis cezası yeterli değil” ifadelerini kullandı. Önerisine göre hadım yöntemi, bir hakimin çocuk tacizcisi veya tecavüzcüsüne ceza vermesiyle birlikte uygulanabilecek. Suçun tekrarlanması durumunda ise otomatik olarak uygulanacak.

POLONYA’DA KİMYASAL HADIM ZORUNLU

Birçok Avrupa Birliği üyesi ülkede kimyasal hadım gönüllük esasına göre gerçekleştiriliyor. Suçlu cezasının tamamı veya bir bölümünü çekmemek karşılığında bunu seçebiliyor. Polonya’da 2009'dan beri cinsel suçluları zorunlu kimyasal hadım etme cezasına çarptıran tek AB ülkesi olmaya devam ediyor.

Almanya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde kimyasal hadım tehlikeli veya akıl hastası seks suçlularında gönüllü olarak uygulanabiliyor ve tedavi genellikle hapis cezalarının azaltılmasıyla sonuçlanıyor. Avrupa'da cerrahi kısırlaştırmaya izin veren tek ülke ise Çekya. Ancak bu seçenek de yine gönüllülük esasına göre gerçekleştiriliyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin