Sinan Oğan'a yeni kabinede görev mi verilecek? İşte yeni kabinenin şifreleri...

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Şimdi Konuşalım programında Sinan Oğan ile ilgili "Sayın Cumhurbaşkanı, yardımcı sayısını artırabilir. Değişik isimleri görebiliriz. Sinan Oğan ismi konuşulan bir isim" kulis bilgisini verdi. Yakışıklı yeni kabine hakkında da Ankara'da konuşulanları aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Oğan'a yeni kabinede görev mi verilecek? İşte yeni kabinenin şifreleri...

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Akademisyen Ufuk Uras, tv100.com Yazarı Hacı Yakışıklı, Siyasal İletişimci Ferhat Murat; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'ın konuğu oldu. ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Errdoğan'ı destekleme kararı alması programda masaya yatırıldı.

"SİNAN OĞAN İSMİ KONUŞULAN BİR İSİM"

Oğan ile ilgili kulis bilgisini paylaşan Yakışıklı "Fuat Oktay'ın ana görevi, cumhurbaşkanı yurt dışındayken, yurt içinde cumhurbaşkanını temsik etmekti. Sayın Cumhurbaşkanı, yardımcı sayısını artırabilir. Cumhurbaşkanı’nın yardımcı atama sınırlaması yok, değişik isimleri görebiliriz. Sinan Oğan ismi konuşulan bir isim, Sinan Oğan ne getirdi diye bakılmadı, nerede durduğu önemliydi. Sinan Oğan, bir görevlendirme içinde olabilir." dedi.

Hacı Yakışıklı'nın açıklamaları şu şekilde;

"CUMHURBAŞKANI’NIN DA 5 YIL BOYUNCA DEĞİŞTİRMEYECEĞİ BİR KABİNE KURMASI BEKLENİYOR"

Geçen seçim Adalet, Hazine, Dışişleri, İçişleri Bakanları meclisten alınmıştı. Milletvekilliğinden istifa ederek bakan olmuşlardı. Mevcut bakanlar dışında milletvekilleri bakan olmayacak. Kabinenin %90’ının değiştirilmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı’nın da 5 yıl boyunca değiştirmeyeceği bir kabine kurması bekleniyor.

"MURAT KURUM’UN DA İSMİ DAHA ÇOK ‘İBB ADAYI OLUR MU?’ DİYE KONUŞULUYOR"

Hazine ve ticaret bakanlıkları yenilenebilir, bu güçlü gözüküyor. Tarım noktasında değişim olur. Mehmet Nuri Ersoy ve Fahrettin Koca alanlarında güçlü olduğu için bunlar da değişebilir. Murat Kurum’un da ismi daha çok ‘İBB adayı olur mu?’ diye konuşuluyor.

"HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN KONUŞULUYOR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Soylu ve Savunma Bakanı Akar’ın isimleri yoğun olarak konuşuluyor. Çavuşoğlu ve Soylu, parlamenter sistemde de bakandı. Hakan Fidan, İbrahim Kalın vs. konuşuluyor ama bunlar gönülden geçen isimler, bu isimlerin bakanlığa gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

İşte Yakışıklı'nın o sözleri:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin