Sigaraya çok büyük zam geldi iddiası. Sigaraya 10 lira zam mı geldi: Philip Morris grubu sigaraların fiyatı 55 liraya çıktı mı?

ÖTV artışları, döviz kuru yüksekliği ve enflasyon sonrası başta gıda ve akaryakıt olmak üzere birçok kaleme büyük zamlar yapıldı. En son zam dalgası ise sigaraya geldi. Sigaraya paket başına 10 lira zam geldiği iddia edildi. Philip Morris grubu sigaralara zam gelip gelmediğini Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sigaraya çok büyük zam geldi iddiası. Sigaraya 10 lira zam mı geldi: Philip Morris grubu sigaraların fiyatı 55 liraya çıktı mı?

Yüksek enflasyon ve ÖTV oranları artışı sonrası başta gıda ve akaryakıt olmak üzere birçok kaleme zam gelmişti.

En son Temmuz'da sigaraya yaklaşık 5 lira zam yapılmıştı. Son sigara zammının ardından sektör kaynaklarına göre sigaraya büyük bir zam daha geldi. Alınan bilgilere göre sigaraya bugünden itibaren geçerli olmak üzere büyük bir zam daha geldiği iddia edildi.

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya zam geldi mi sorusunun yanıtını verdi. Aybaş, sigara fiyatlarına zam gelmediğini sadece Marlboro Roll Tütün'ün fiyatının 10 lira arttığını açıkladı. 

Aybaş, "Marlboro grubu sigaraya zam gelmedi sadece Marlboro Roll tütün’e 10 tl zam geldi" açıklamasını yaptı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin