SGK ve Bağ-Kur emeklilerin zam oranı belli oldu. Kasım ayı enflasyonuyla birlikte 5 aylık enflasyon açıklandı. Emekliye verilecek olan ocak zamım da ortaya çıktı

TÜİK, kasım ayı enflasyonun açıkladı. Şimdi gözler emeklilere ne kadar zam verileceğinde. TÜİK'in açıkladığı 5 aylık rakamlarına göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında ne kadar zam alacağı da kesinleşmeye başladı. İşte gelecek zam oranı.

Google Haberlere Abone ol
SGK ve Bağ-Kur emeklilerin zam oranı belli oldu. Kasım ayı enflasyonuyla birlikte 5 aylık enflasyon açıklandı. Emekliye verilecek olan ocak zamım da ortaya çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonlarca vatandaşın ve piyasaların  beklediği Kasım ayı enflasyon oranını açıkladı.

Geçtiğimiz ay TÜİK tarafından açıklanan Ekim enflasyonu,  Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 39.39, aylık yüzde 1.94 artmış; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) de yıllık yüzde 61.36, aylık ise yüzde 3.43 artmıştı.

İşte TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamları:

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Kasım 2023
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %42,25, aylık %2,81 arttı
Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım 2023
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,98, aylık %3,28 arttı

Buna göre kasım ayında yüzde 3,28'lik bir fiyat artışı gerçekleşti.

5 AYLIK ENFLASYON RAKAMI BELLİ OLDU

Memurlar, memur emeklileri ve emekliler de açıklanan zam oranıyla birlikte ocak ayında alacakları maaş zammını hesaplamaya başladı.

Buna göre temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. 5 aylık enflasyon oranı toplamda 30,4 oldu.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 30,4'lük zam oranını garantilemiş oldu. Geriye sadece aralık ayı enflasyonu kaldı. Bu oranın da ocak başında açıklanmasından sonra verilecek olan zam oranı belli olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin