'Seyirciyi komediden soğutan yine seyirci oluyor'

Oyuncu Hakan Bulut'tan dikkat çeken açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
'Seyirciyi komediden soğutan yine seyirci oluyor'

Seksenler dizisinin Butik Ali'si Hakan Bulut, HT Hayat'tan Arzu Çevikalp'in sorularını yanıtladı.



İşte, o röportaj:



"Bildiğim kadarıyla 1982 doğumlusun. Bu genç yaşta büyük bir ilgi yakaladın, hatta “Seksenler” dizisindeki Butik Ali karakteriyle iyi bir sükse yaptın. Sence bu karakteri şaha kaldıran neydi, izleyiciler neden çok sevdi?



Genç olarak tabir ettiğin için teşekkürler :)) neredeyse 30'lar bitiyor, ama belli ki genç gösteren bir tipim var :)) Dediğiniz gibi Butik Ali ile çok büyük bir ilgi yakaladım. Herkes Butik Ali'yi görünce selam vermeden geçmiyor. Mutlaka konuşmak, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu durumda elbette beni mutlu ediyor. Demek ki; diyorum onların içinden, samimi ve keyifli bir karakter yaratmışım. Butik Ali’yi izlerken, sokaklarında gördükleri, alışveriş yaptıkları, hayatlarında olan birini görüyorlar. Yaşı daha ileri olanlar ve seksenleri yaşayanlar da evet bizim gençliğimizde böyle kişiler vardı diyorlar. Bu da Butik Ali karakterini izleyicilerin sevmesini sağlıyor diye düşünüyorum.



“Kavga ve gürültüyü sevmiyorum”

 

Çok doğal bir oyunculuğun var, renkli gözlerinle insanın içini ısıtıyorsun ve samimiyetini karşı tarafa yansıtıyorsun. Hatta eğlenceli ve neşe dolu oluşun da cabası. Bunu neye borçlusun?



Öncelikle bu güzel duygu ve düşünceler için teşekkür ediyorum :) Sanırım hep böyleydim. Çocukluğumu düşünüyorum: ağlardım belki, ama içimde hep eğlenmek ve eğlendirmek de vardı. Oyun oynamayı, sosyal olmayı, iletişimi seviyorum. Kavga ve gürültüyü sevmiyorum. Anlaşmaktan yanayım, her zaman. Hayat zaten kısa ve bazı hatalar ileri yaşlarda can sıkıyorken, neden daha da zorlaştıralım diyorum. Kendimizi üzmeden, çevremizi kırmadan yaşamak da mümkün diye pozitif bir düşünce içinde oluyorum. Sanırım bunların bütünü hem oyunculuğa hem insanlarla iletişimime hem de hayata bakışıma yansıyor.



Her role girebilen, her aksanı yapabilen bir oyuncusun ve Seksenler'den beri hiç iş gelmediğinden dem vurmuşsun, sebebini açıklarsan sevinirim. Başarılı insanlara yeteri kadar değer verilmiyor diyebilir miyiz?



Teşekkür ederim. Evet birçok şiveye ve onları kullanabildiğim tiplere hâkimim. Farklı tip ve karakterleri canlandırırken, şiveleri kullandığım da oluyor. Seksenler'den beri iş gelmediğinden dem vurmak durumu yanlış anlaşılmış olabilir. Aksine Seksenler'den sonra iş geldi. Seksenler bittikten hemen sonra bir İnternet dizisi, bir sinema filmi, sonra kısa süren bir TV dizisi ve ardından bugüne kadar yine iki sinema filmi ve TV filmi yaptım. Aslında iş gelmedi diye bir durum söz konusu değil. Sadece sınıflandırılıyor olduğumuzu; komedi ise sadece komedi oynar, dram ise ancak onda olur düşüncesi var. Biz oyuncuyuz ve her rolü oynayabiliriz. Bu ayırımı düzeltmek gerektiği üzerine dem vurduğumu hatırlıyorum. Başarılı insanlara yeteri kadar değer verilmemesi sorusuna ayrı bir soru olarak cevap verecek olursak: evet başarılı insanların değerlendirilmesi yerine daha çok, takipçi fazlası olan kişilere bakılıyor. Bu da birçok yetenekli, başarılı oyuncuyu saf dışı ediyor."



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin