Selahattin Demirtaş'tan dikkat çekici TİP mektubu. Erkan Baş o mektubu yayınladı. Demirtaş, Pervin Buldan'ın sözlerine mi yanıt verdi?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın dün yaptığı açıklama sosyal medyada büyük ses getirmişti. Buldan yaptığı açıklamada “Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın" demiş ve bu açıklama TİP'e oy verecek olanlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. TİP'ten bugün konuyla ilgili dolaylı olarak açıklama geldi. Erkan Baş, Selahattin Demirtaş ile görüşüp onun mektubunu sosyal medyadan duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan dikkat çekici TİP mektubu. Erkan Baş o mektubu yayınladı. Demirtaş, Pervin Buldan'ın sözlerine mi yanıt verdi?

Yeşiller Sol Parti tarafından İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Bahar Şenliği’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın" demişti.

Buldan, “İttifaklar adına seçimlere giriyoruz. Bizim de bir ittifakımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı. Başımız gözümüz üstünde yeri var. Ancak Yeşil ve Sol Parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak'a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok.” ifadesini kullanmıştı.

 

Pervin Buldan'ın bu açıklamaları Twitter'da oldukça yer bulmuştu. TİP'e oy verecek olanlar Buldan'ın bu sözlerine tepki göstermişti.

Selahattin Demirtaş'tan açıklama geldi, Erkan Baş Demirtaş'ın mektubunu yayınladı

TİP dün sessizliğini korurken bugün TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Erkan Baş sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada HDP'nin eski genel başkanı ve cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın mektubunu paylaştı.

"Seçim çalışmalarımız arasında sevgili dostumuz Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettim. Herkese, hepimize sevgileri, selamları ve başarı dilekleriyle birlikte ekteki mesajı iletti. Çok yakında özgür günlerde buluşacağız." diyen Erkan Baş, Demirtaş'ın kendisine verdiği mektubu Twitter'dan paylaştı.

Demirtaş mektubunda dışarda olsaydı Erkan Baş ile TİP mitingilerine katılacağını belirterek "olması gereken budur, öteki yoldaşlığa zarar verir. tüm arkadaşlarımızdan beklentimiz bu hukuka uygun davranaka beraberce mücadeleyi büyütmeleridir" ifadelerini kullanıyor.

Seçim çalışmalarımız arasında sevgili dostumuz Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin