Sedat Ergin'e açılan davada delil, şikayet dilekçesi!

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni'ne açılan dava dosyasında bakın hangi deliller var...

Google Haberlere Abone ol
Sedat Ergin'e açılan davada delil, şikayet dilekçesi!

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazetesinin internet sayfasında 6 Eylül 2015 tarihinde atılan “Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: 400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı” başlığı nedeniyle 25 Mart'ta hâkim karşısına çıkacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ergin'e açtığı davayı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici, dava dosyasına konulan delillerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Yazısında,"Bir savcının, bir televizyon programındaki söyleşiye dayanan haberle ilgili dava açarken o programı izlemesi, programın kaydını da "deliller" arasına koyması gerekmez mi?" diye soran Bildirici,"Ergin’e “cumhurbaşkanına hakaret” davası açan savcıya göre programı izlemeye gerek yok" dedi ve dava dosyasına delil olarak yalnızca şikâyet dilekçesi ve  şikâyet ekinde sunulan ilgili internet sitelerinden alınan çıktıların konulduğunu belirtti.



İşte, Bildirici'nin o yazısı:



Yine gazetecilik yargılanacak



 



Bir savcının, bir televizyon programındaki söyleşiye dayanan haberle ilgili dava açarken o programı izlemesi, programın kaydını da "deliller" arasına koyması gerekmez mi? 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’e “cumhurbaşkanına hakaret” davası açan savcıya göre programı izlemeye gerek yok. Savcı, Hürriyet internette çıkan “Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: 400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı” haberi nedeniyle hazırladığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “konuşmasının hiçbir yerinde geçmeyen ve bu anlama gelebilecek söz dahi kullanılmamış olmasına rağmen” bu başlığın atıldığını öne sürüyor. 

 

Neye dayanarak bu kanıya varıyor? Açıkça yazmıyor ama iddianamede sıraladığı “deliller” bize bir fikir veriyor; “a) Şikâyet dilekçesi, b) Şikâyet ekinde sunulan ilgili internet sitelerinden alınan çıktıları”. 6 Eylül 2015 tarihinde Erdoğan’ın katıldığı A Haber-Atv ortak yayınının program kaydı yok deliller arasında. Anlaşılan savcı, Erdoğan’ın avukatlarının sunduğu dilekçeye bakmayı yeterli görmüş.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin