'SAYIN BAKAN'IM BENİM DURUMUM TIPKI GAMZE ÖZÇELİK GİBİ'

Bakan Nimet Çubukçu, magazin programlarında evlilik dışı çocuğun iyi birşeymiş gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Çubukçu'nun bu konudaki düşünceleri malumunuz ama, konuyla ilgili verdiği örnek ilginç...

Google Haberlere Abone ol
'SAYIN BAKAN'IM BENİM DURUMUM TIPKI GAMZE ÖZÇELİK GİBİ'









Evlilik dışı çocuk yapmak Anayasa'ya aykırı


Bakan Nimet Çubukçu, evlilik dışı çocuk yapmanın magazin programlarında iyi bir şeymiş gibi sunulmasına tepki göstererek, "Bunların hepsi Anayasa'ya aykırı." dedi.





'SAYIN BAKAN'IM BENİM DURUMUM TIPKI GAMZE ÖZÇELİK GİBİ'

Bakan Çubukçu, 2007 yılında özellikle koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılmasına ağırlık vereceklerini söyledi.

Evlilik dışı çocuk edinmenin magazin programları tarafından iyi bir davranış gibi sunulmasına karşı çıkan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Evlilik dışı çocuk edinme ve diğer olumsuz örnekler Türk aile yapısını bozuyor. Bunların hepsi Anayasa'ya aykırı." dedi. Zaman'a konuşan Bakan Çubukçu, Türk aile yapısının korunmasında medyanın rolünün büyük önem taşıdığını söyledi. Televizyonun aileleri doğrudan etkilediğine dikkat çeken Çubukçu, "Televizyon bir eğlence aracı olabilir ama her konunun eğlence haline getirilmesinin aracı olamaz. Olumsuz yaşam örneklerinin toplum üzerinde olumsuz etki yaptığı muhakkak." diye konuştu. Ailenin anayasal bir kurum olarak Anayasa güvencesi altında olduğunu hatırlatan Bakan Çubukçu, "İnsanlar bir şey olduğunda çok rahat çıkar ortaya ve Anayasa'ya aykırı der. Evlilik dışı çocuk edinmenin magazin programları tarafından iyi bir davranış gibi sunulması da Anayasa'ya aykırı. Ailenin korunması sadece benim görevim değil toplumdaki herkesin görevi. Bunların yer almaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Nimet Çubukçu, vatandaşların çok farklı yaşamlarla empati kurduklarını belirterek, başından geçen bir olayı şöyle anlattı: "Bir sığınma evine gittik bir Anadolu ilinde. Bir kadın kendi hikâyesini anlattı. Eşinin çok yakın bir arkadaşının tecavüzüne uğradığını ve eşi tarafından terk edildiğini söyledi. Sonra, 'Sayın Bakan'ım benim durumum tıpkı Gamze Özçelik gibi.' dedi. Ben öylece donup kaldım. Danışmanım, 'Çekim mi yapmışlar?' diye sordu. Aslında çekim falan yok ama kadın kendi vakasıyla Gamze Özçelik arasında bağlantı kurmuş. Kimlerin nasıl empati kurduğunu bilemeyiz ama çok zarar verdiğini biliyoruz." Kurumdaki çalışmalardan da bahseden Çubukçu, 2007 yılında özellikle koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması ve özürlülere yönelik hizmetlere ağırlık vereceklerini bildirdi. Çubukçu, özürlü çocuğu olan ailelerin bakım sorunlarını çözmek üzere 2007 yılı başından itibaren maddi yardımda bulunacaklarını açıkladı. Özel eğitim merkezinde bakılacak çocuklara 750 YTL, evde bakılacak özürlü çocuklar içinse 345 YTL aylık destek vereceklerini kaydeden Devlet Bakanı Çubukçu, bu yöntemle toplumdaki özürlü sorununun kökten çözümleneceğine inanıyor. Kurumun bu yılki bütçesinin yüzde 50 oranında artırılarak yaklaşık 800 milyon YTL'ye ulaştığını aktaran Çubukçu, "Hizmet satın alma yoluyla yaşlılara yeni dönemde evinde hizmet götüreceğiz. Özürlülere yönelik olarak evde bakım ve özel bakım merkezlerinde hizmet satın alma yöntemlerini getiriyoruz." bilgisini verdi.

İstanbul'da giderken yol üzerindeki yurtlara uğradığını anlatan Çubukçu, "İstanbul'dakiler benim programımı takip edip çağırıyorlar. Telefon açıyorlar, 'Nimet abla dolma yaptık, gel; ya da 'Çaya gelir misin?' diye davet ediyorlar. Ankara'dakiler ise pazar günü beni kahvaltıya çağırıyorlar, kurumun haberi yok. Yurtlarda gece geç saatlere kadar kaldım onlarla." şeklinde konuştu. ZAMAN / Fatih Atik 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin